Politika

U SUBOTU: Odobren skup DF-a u Herceg Novom

edan od organizatora subotnjeg protestnog skupa u Herceg Novom, predsjednik Opštinskog odbora NOVE Boris Sefrović, potvrdio je za Radijo Jadran da im je lokalna samouprava dozvolila održavanje skupa u "Dvorani Park".
U SUBOTU: Odobren skup DF-a u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

On tvrdi da će protest biti miran, bez incidenata, te da ne zna zbog čega se stalno potencira da će biti bilo kakvih nereda. U slučaju da ih i bude, kako je rekao sam će snositi odgovornost.

"Biće između 5 i 10 naših redara koji će obezbjeđivati skup, ali ne vjerujem da će imati potrebe za bilo kakvim intervencijama, jer vjerujem da će sve proteći u mirnoj i demokratskoj atmosferi. Zaista ne znam čemu se konstantno stvara tolika fama oko toga da će nereda biti. Ako baš hoćete, evo ja sam garant da će to sve proteći u miru i da neće biti nikakvih provokacija ni tenzija", kaže Sefrović.

Budući da su učešće najavili čelni ljudi partija organizatora, Seferović vjeruje da će biti i simpatizera sa strane, napominjući da su svi pozvani da prisustvuju, jer "problem nije samo Herceg Novog već čitave države Crne Gore".

Iz Opštinskih odbora Nove, PZP-a, SNP-a i odbornici Mirko Mustur i Obrad Gojković saopštili su da u subotu u 18 časova u Dvorani Park organizuju javni skup pod nazivom „Sloboda ili ništa", čime će se, kako kažu, nastaviti protesti građana Crne Gore.

Oni su proteste od 24. oktobra u Podgorici nazvali demokratskim. Pozvali su građane Herceg Novog, koji „trpi posljedice politike vladajućeg režima u Crnoj Gori, od političke korupcije, privatizacija, uništenih privrednih resursa", da im se pridruže radi smjene režima i lokalne vlasti, prenosi Radio Jadran.

Najavili su da će na protesnom skupu biti lideri protesta „Sloboda traži ljude".

rtcg.me

Portal Analitika