Crna hronika

Krivična Kotoraninu zbog zelenaštva

Zbog sumnje da je počinio krivična djela zelenaštvo i ugrožavanje sigurnosti, uhapšen je L.B. (51) iz Kotora. On je, po nalogu Osnovnog državnog tužioca u Kotoru, uz krivičnu prijavu priveden, saopštili sui z Uprave policije.
Krivična Kotoraninu zbog zelenaštva
Portal AnalitikaIzvor

“U postupku do podnošenja krivične prijave, ovlašćeni policijski službenici su postupajući po operativnim saznanjima i prikupljenim obavještenjima, prikupili dokaze koji upućuju na osnov sumnje da je L.B, 28. maja 2015. godine počinio krivično djelo za koje se sumnjiči na način što je dao D.P. iz Kotora na zajam novac u određenom iznosu uz tzv. zelenašku kamatu u iznosu od 15%, ugovarajući pri tom za sebe nesrazmjernu imovinsku korist. Usljed nemogućnosti D.P. da vrati pozajmljeni novčani iznos, L.B. je putem SMS poruka uputio niz riječi prijeteće sadržine koje su kod oštećenog izazvale osjećaj ugroženosti”, navodi se u saopštenju policije.

Kako se navodi, Kotoranin je uhapšen u okviru akcije “Lira”, devete po redu u obavještajnom projektu “Loan”, u kojem Sektor kriminalističke policije vrši istraživanje prema više lica i grupacija za koja postoje saznanja da vrše krivično djelo zelenaštvo.

“Podsjećamo da su službenici Sektora kriminalističke policije, u korodinaciji i po nalogu Tužilaštva, u okviru obavještajnog projekta „Loan“ prethodno realizovali osam policijskih akcija: „Sova”, ,,Procenat”, ,,Kapara”, „Tornado“, „Green five“, „Depozit“, „Koko“ i „Bruni“, u kojima je podnijeta krivična prijava protiv jedanaest lica – protiv devet lica zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zelenaštvo, protiv jednog lica zbog osnova sumnje da je počinio KD iznuda kao i protiv jednog policijskog službenika zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja na način što je kao sredstvo obezbjeđenja za pozajmljeni novac „na kamatu“ založio službeni pištolj. Ukupno je kroz ove predmete plasirano preko 730.000 eura”, navodi se u saopštenju.

Kako kažu iz Uprave policije, tužilačko – policijske aktivnosti u okviru obavještajnog projekta „Loan“ se nastavljaju.

rtcg.me

Portal Analitika