Abiznis

Pošta Crne Gore predstavila poslovni plan za 2016. godinu

Izvršni menadžment Pošte Crne Gore predložio je Poslovnu politiku za 2016. godinu koju je Odbor direktora na juče održanoj sjednici jednoglasno usvojio. Ovim dokumentom definisane su ključne aktivnosti koje će biti predmet realizacije u toku 2016. Godine, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.
Pošta Crne Gore predstavila poslovni plan za 2016. godinu
Portal AnalitikaIzvor

Iz PCG navode da će predmet realizacije u narednoj godini, pored ostalog, biti:

- Povećanje stepena iskorišćenja poslovne mreže na principima novog modela organizacije poštanske mreže, definisanog podsticajima kvaliteta usluge, povećanje produktivnosti i komercijalizacija poslovanja; snaženje funkcije marketinga na korporativnom nivou i usmjeravanje fokusa sa proizvoda na korisnika, insistiranje na iznalaženju održivog rješenja za pokriće troška univerzalne usluge, standardizacija i tipizacija radnih mjesta, objekata i poslovnih prostora, pojačane mjere interne kontrole u cilju unapređenja kvaliteta servisa. Prema ovom dokumentu, biće nastavljen razvoj novih usluga pri čemu će se posebno voditi računa o njihovom prilagođavanju sve specifičnijim zahtjevima klijenata. Takođe, biće nastavljen razvoj usluga iz domena e-servisa u skladu sa razvojem ovog segmenta tržišta, ali i kao jasno prepoznat potencijal za mogući rast sinergijskog efekta u povećanju obima klasičnih poštanskih i finansijskih usluga – saopšteno je iz Pošte Crne Gore.

Ponuda usluga putem Interneta, je, kako ističu, odraz nastojanja Pošte da razvije  svoju 3D mrežu.

- Osim već implementiranih servisa WEB telegram i WEB shop od ove godine u funkciji je i servis WEB račun koji korisnicima obezbjeđuje jednostavnu mogućnost plaćanja svih računa putem interneta. Time se Pošta pozicionirala kao lider u obavljanju elektronskih usluga. Očekujemo da će dalji razvoj elektronske trgovine značajno uticati na rast usluga iz segmenta kurirskih i express poslova (CEP servisi), čime će Pošta djelimično nadoknaditi trend pada u dijelu klasičnih  pismonosnih pošiljaka. Poslovna politika za 2016, kao i politike iz prethodnih godina, predviđa aktivnosti na racionalizaciji troškova poslovanja u svim segmentima, pri čemu se posebno vodi računa da se očuva funkcionalnost sistema i kvalitet servisa – poručili sui z PCG.

Portal Analitika