Društvo

Đuričković ubijen iz snajperske puške sa zidina Starog grada

Kontroverzni biznismen Goran Đuričković ubijen je sinoć u 20.15 sati dok je s prijateljima sjedio u bašti svog lokala ,,Old Fišermans pab“, u Budvi. Do zaključenja broja našeg lista, policija je tragala za ubicom i njegovim pomagačima. Kako Pobjeda saznaje, Đuričković je najvjerovatnije ubijen iz snajperske puške sa prigušivačem.
Đuričković ubijen iz snajperske puške sa zidina Starog grada
Portal AnalitikaIzvor

Kako Pobjeda saznaje, Đuričković je najvjerovatnije ubijen iz snajperske puške sa prigušivačem. Ubica je pucao sa zidina Starog grada.Policija je pronašla tri čaure i pretražuje teren kako bi došli do tragova koji bi doprinijeli rasvjetljavanju tog ubistva. Istraga ukazuje da je zločin izveden na način koji je karakterističan za profesionalno organizovane egzekucije. Prve indicije ukazuju da je ubica imao najmanje jednog pomagača koji je pratio kretanje Đuričkovića. Prema saznanjima našeg lista, policija je Đuričkovića ubjeđivala da mu je bezbjednost ugrožena, otkako je njegov kum Saša Marković ubijen 17. aprila ove godine na kućnom pragu. Đuričković je bio pod policijskim nadzorom. Kako Pobjeda saznaje od izvora istrage, Đuričković je čak nedavno dobio instrukcije od bezbjednosnih službi da se sa porodicom spakuje i napusti zemlju, jer postoje saznanja da mu je sigurnost opet dovedena u pitanje. Đuričković, ipak, nije želio da ode van Crne Gore. Istražitelji su čak jednom sedmično razgovarali sa Đuričkovićem. Podsjećali su ga da su krajem maja spriječili njegovu likvidaciju i da je to bio drugi put da budvanski biznismen izbjegne smrt. Nastavili su da ga ubjeđuju da treba da napusti Crnu Goru i tek na prošlonedjeljnom sastanku sa inspektorima pristao je i kazao im da planira da ode preko granice.

Podsjećamo da je policija u maju spriječila egzekuciju Đuričkovića. Tada su lisice stavili Aleksandru Markoviću (27), rođenom na Cetinju, sa prebivalištem u Podgorici, i Gregoriju Majklu Ferarisu (24) iz Johanesburga (Južna Afrika), zbog sumnje da su planirali da ubiju Đuričkovića. Njima je stavljeno na teret da su počinili krivično djelo kriminalno udruživanje. Policija je tada pretresom tri iznajmljena stana pronašla pi- štolj, garderobu, dva vozila, dva motocikla, registarske oznake koje su ukradene u Budvi, mobilne telefone, SIM kartice i falsifikovane pasoše. Osumnjičeni Marković je, prema sumnjama istražitelja, obezbijedio tri stana za boravak Ferarisa, koji je bio planiran za neposrednog izvršioca teškog ubistva u Budvi. Feraris je, kako je Pobjeda ranije objavila, iznio i detalje – saznanja koja bi pomogla u rasvjetljavanju likvidacije Saše Markovića.

 Ubistvo Đuričkovića povezano je za razračunavanjem kriminalnih gangova krajem prošle godine u Španiji. Surove likvidacije, među kojima je ubistvo Gorana Radomana u Beogradu i Saše Markovića u Budvi, uslijedile su nakon nestanka isporuke kokaina, u oktobru prošle godine u Valensiji. Iako policija tada nije znala imena onih koji su povezani sa švercom droge, oni su međusobno počeli da se razotkrivaju. Počele su optužbe klanova i razračunavanja, sve s ciljem da se otkriju otimači plijena. U Njemačkoj su početkom godine bila dva vatrena obračuna, zatim dvije podmetnute eksplozije ispod automobila u Podgorici i Beogradu, potom i jedna likvidacija u Beogradu. (Pobjeda)

Portal Analitika