Politika

Poslanici Demokrata neće prisustvovati Premijerskom satu

Poslanici Demokrata 30. oktobra neće prisustvovati Premijerskom satu, niti postavljati poslanička pitanja. To nije naš odnos prema Parlamentu, već prema Premijeru, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.
Poslanici Demokrata neće prisustvovati Premijerskom satu
Portal AnalitikaIzvor

- Uvažavanje Mila Đukanovića, prisustvom na Premijerskom satu, neposredno nakon dešavanja od 24. oktobra, prestavljalo bi nekorektan odnos prema hiljadama građana Crne Gore koji su s punim pravom tog 24. oktobra tražili njegovu ostavku, a potom na ulicama Podgorice bili izloženi do sada nezapamćenom nasilju policije. Jedini pravi odgovor Đukanovića, na ispostavljeni zahtjev naroda, za dobro Crne Gore, za mir, demokratiju i vladavinu prava u Crnoj Gori, jeste njegovo podnošenje ostavke na funkciju Premijera - navodi se u saopštenju.

Svako drugo pitanje i svaki drugi odgovor, kako navode, nakon njegove dvadesetpetogodišnje vladavine, koja je građane Crne Gore dovela u stanje potpune političke, ekonomske i socijalne nesigurnosti i straha za budućnost, ne bi imali smisla.

- Sa druge strane strategija „grlom u jagode“ ili „glavom kroz zid“, sa maglovitim i nerazrađenim planom, bez rezervnih varijanti i neshvatljivim raskorakom između proklamovanog mirnog sadržaja i zapaljive retorike, neće donijeti ništa dobro antirežimskim subjektima i građanima. Ako bude dovoljno pameti i visprenosti u opoziciji, a manjka sujete i neodgovornosti, ovaj režim bi mirnim putem mogao da se spriječi da obori Staljinov rekord po dužini prebivanja na vlasti, a ni metode prema neistomišljenicima im očigledno nisu mnogo različite. Još jednom ponavljamo oni koji ulaze u bilo kakve javne ili tajne aranžmane sa diktatorom, gori su od diktatora - saopštile su Demokrate i poručile da "ne postoji diktator koji je vječito pobjeđivao svoj narod".

Portal Analitika