Ostalo

SP: Goranović šesta, Baranin deseti u finalu

Crnogorska atletičarka Marijana Goranović nastup na Svjetskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Dohi, u bacanju diska, završila je na šestom mjestu, dok je Radmilo Baranin bio deseti.
SP: Goranović šesta, Baranin deseti u finalu
Portal AnalitikaIzvor

Goranović je večeras u finalu, u klasi S 41 (osobe niskog rasta), kuglu bacila šest metara i 34 centimetra. Tim rezultatom ona je potvrdila normu za Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru. Ona je bila sedma u bacanju diska, sa izborenom A normom.

Pobijedila je, kao i u disku, Tunižanka Roua Tlili sa rezultatom 9,78 metara. Srebrna medalja pripala je Brazilki Kristina Keli Peiksoto (7,84), dok je bronzana bila Australijanka Kleri Kifer (7,62).

Baranin, koji je nastupio u klasi F 34 (bacanje kugle iz specijalizovane stolice) ostvario je rezultat 8,56 metara. Trijumfovao je Iranac Farajzadeh Saleh sa 11,52 metra i postavio novi svjetski rekord. Njegov sunarodnik Mohsen Kaedi bio je srebrni sa 11,12 metara, dok je bronzano odličje pripalo Maurisiju Valensiji iz Kolumbije (10,93).

Selektor Igor Tomić kazao je da mora biti zadovoljan rezultatima crnogorskih atletičara, posebno Miloša Ranitovića koji je bio blizu osvajanja istorijske svjetske medalje u skoku u vis.

"Goranović je potvrdila dvije A norme za Rio de Žaneiro. Posebno dobra bila je u svom prvom nastupu u bacanju diska. Baranin je debitovao u bacanju kugle u veoma jakoj konkurenciji gdje je od Evropljana imao drugi rezultat. Sve to govori da ćemo na narednom Evropskom prvenstvu u Grosetu sljedeće godine imati veoma konkurentnu ekipu", kazao je Tomić.

(Mina)

Portal Analitika