Region

Vučić: Partijsko zapošljavanje je danas na nivou incidenta

Srpski premijer Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija došla "do tačke u kojoj politika više ne može da ugrozi proces reformi".
Vučić: Partijsko zapošljavanje je danas na nivou incidenta
Portal AnalitikaIzvor

Prvi put u modernoj istoriji, kako kaže, Srbija ima sređene javne finansije, koje predstavljaju solidnu osnovu za pokretanje novog razvojnog ciklusa i čijim reformama su stvoreni uslovi za ekonomski i privredni razvoj i bolji život za građane.

Vučić je u intervjuu za Nacionalnu poslovnu reviju, koju izdaju Ekonomski institut i Privredna komora Srbije, rekao da je mjerama konsolidacije, koje nisu bile lake, niti su završene, obezbijeđen budžetski deficit manji od onog koji su predviđali MMF i Svjetska banka.

"Vinston Čerčil je tokom Drugog svjetskog rata nakon prvih vojnih uspjeha rekao - ovo nije početak kraja, nego kraj početka. Tako bih ja rekao da je ovo kraj početka bolnih reformi koje su bile usmjerene prije svega na stabilizaciju. Sad zahvaljujući tim reformama sa mnogo više optimizma očekujemo vrijeme koje treba da donese bolji život građanima", rekao je Vučić.

Premijer je ponovio da će ova godina biti prva poslije skoro tri decenije u kojoj neće biti rebalansa budžeta, da su finansije "čiste kao apoteka", te da će zemlja imati privredni rast od oko jedan odsto.

"Nema rasta cijena, naplata akciza i PDV-a ide jako dobro, a siva zona je drastično smanjena", rekao je Vučić.

Na pitanje koliku je štetu napravila dugogodišnja praksa postavljanja partijskih kadrova na najvažnija mjesta u privredi i može li se sa tim sasvim prekinuti, Vučić je odgovorio:

"Ogromnu. Danas je ta praksa na nivou incidenta", kazao je on.

(Tanjug)

Portal Analitika