Politika

Cdu: Ispitati slučajeve prekomjerne upotrebe sile

Crnogorska demokratska unija se pridružuje zahtjevima da se ispitaju slučajevi prekomjerne upotrebe sile i brutalnosti od strane pripadnika crnogorske policije poslije rastjerivanja demonstracija ispred Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz te partije.
Cdu: Ispitati slučajeve prekomjerne upotrebe sile
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Odgovorno i profesionalno ponašanje i efikasni odgovor naše policije na pokušaj nasilnog upada u parlament i na napade od strane militantnih demonstranata, za što naši policajci zaslužuju sve pohvale i podršku, ne smije biti uprljano nepotrebnom i neizazvanom upotrebom sile prema našim gradjanima. Zato se svaki pojedinačni slučaj mora detaljno ispitati i procesuirati“, smatraju u Cdu.

Ipak, kako ističu, s druge strane, neophodno je identifikovati i kazniti lica koja su napadala pripadnike policije, kao i one koji su napadali i vrijeđali novinare i kamenovali novinske kuće i druge objekte.

„Posebnu osudu zaslužuje kamenovanje ambasade Albanije. Crna Gora želi i treba da gradi dobre odnose sa svim susjedima i zato ovaj napad mora naići i na osudu organizatora demonstracija“, ističu u Cdu.

Prema njihovim riječima subotnji nemiri treba da budu povod da se sve političke snage okrenu političkom dijalogu i zajedničkom radu u okviru crnogorskih institucija.

Takođe, Cdu osuđuje retoriku nasilja i obračuna, kao i pozive da se nastave konfrontacije i sukobi. „Oni koji idu  tim putem ne misle dobro ni našim građanima ni našoj zemlji. Crnu Goru treba sa mijenjaju oni koji je poštuju i vole“, zaključili su u Crnogorskoj demokratskoj uniji.

Portal Analitika