Društvo

DF: Veljović stoji iza kriminalnih grupa koje su pravile nerede

Demokratski front optužio je Veselina Veljovića da stoji iza kriminalnih grupa ljudi sa fantomkama koji su sinoć napravili nerede i pozvali su Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da ispita te tvrdnje.
DF: Veljović stoji iza kriminalnih grupa koje su pravile nerede
Portal AnalitikaIzvor

“Njegov nalogodavac je Duško Marković i to je dovelo Crnu Goru do vanrednog stanja. Optužujemo i Mila Đukanovića da je doveo Crnu Goru u vanredno stanje i porušio ustavni poredak”, rekao je poslanik DF-a Predrag Bulatović.

Bulatović je kazao da poslanici DF-a nijesu iznad zakona već Milo Đukanović.

“Svaki ministar i svaki građanin treba da odgovara i za korupciju i za kršenje ustavnog poretka”, dodao je on.

Pošto do 19 sati nijesu dobili odgovor VDT-a zašto su poslanici Andrija Mandić i Slaven Radunović uhapšeni, poslanik DF-a i potpredsjednik Skupštine Branko Radulović je poručio da je sramota što Stanković nije bio dostupan za njihova pitanja.

“Ovo je slika i prilika Crne Gore. Nijesmo dobili informaciju od VDT-a. Kada tužilac konstatuje nešto što nije tačno-da je došlo do udara ustavnog poretka onda je logično da je Ivica Stanković sada nama dostupan. Da nam usliši molbu da primi neke informacije”, rekao je Radulović.

On je istakao da strašno boli što su dva poslanika bili u pritvoru.

“Nema dokaza i činjenica da naša dva drugara budu na saslušanju”, ocijenio je Radulović.

Prema njegovim riječima oni su htjeli VDT-u da iznesu, kako tvrdi, brojne dokaze oko kršenja ovlašćenja policije i rušenja mirnih demonstracija, ali, kako je dodao, pravdu će dočekati neki drugi državni tužilac.

Izvor: cdm.me

Portal Analitika