Fudbal

Het-trik Suareza za trijumf Barse

Luis Suares het-trikom protiv Eibara obilježio je godišnjicu od prvog nastupa za Barselonu i svom klubu donio novi trijumf – 3:1.
Het-trik Suareza za trijumf Barse
Portal AnalitikaIzvor

Barselona je u meču devetog kola španske Primere gubila od rane faze meča, ali je Urugvajac sa tri pogotka vratio na diobu prvog mjesta sa Real Madridom. Katalonci i Madriđani imaju po 21 bod, dok je Eibar ostao na sedmoj poziciji sa osam bodova manje.

Gosti su poveli već u desetom minutu meča – odbrana domaćeg tima očajno je reagovala poslije jedne dubinske lopte, golman Klaudio Bravo kratko je odbio do Bastona koji je sa nekih 17-18 šalje u mrežu. 

U 21. minutu Buskets je fenomenalno pronašao Sandra Ramiresa koji je bio najbliži golmanu gostiju, ovaj iz prve centrirao Suaresu koji neometan glavom pogađa za 1:1. Tim rezultatom otišlo se na odmor, a već u trećem minutu drugog dijela igre fudbaleri Luisa Enrikea preokrenuli su rezultat. Nejmar je uzeo loptu defanzivcima Eibara, spustio se ka golu i asistirao Urugvajcu koji se prijemom oslobađa čuvara i šalje loptu u donji lijevi ugao. 

U 85. minutu Suares je postavio konačan rezultat i riješio dileme – Nejmar mu je poslao divnu loptu preko defanzivaca, ovaj je primirio grudima i opet pogodio bliži ugao. Do kraja meča imao je još jednu priliku, bez uspjeha. 

Portal Analitika