Društvo

Mandić i Radunović pušteni na slobodu (VIDEO)

Po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, službenici Uprave policije – CB Podgorica uz krivičnu prijavu, u prostorije Tužilaštva, doveli su funkcionere Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića i Slavena Radunovića, zbog postajanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo – pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja (član 362, stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore). Osumnjičeni su pred državnim tužiocem iznijeli odbranu u prisustvu advokata koje su sami angažovali. Pošto je ocijenjeno da više ne postoje zakonski osnovi za zadržavanje, osumnjičeni su nakon saslušanja pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode – saopšteno je iz Kabineta Vrhovnog državnog tužilaštva.
Mandić i Radunović pušteni na slobodu (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je pušten iz pritvora, Mandić je novinarima ispred zgrade Tužilaštva kazao će DF nastaviti još odlučnije i upornije do slobode.

“Ovu stvar ćemo dovesti do kraja”, poručio je on.

Mandić nije htio da govori o daljim koracima. Rekao je da će se više znati nakon večerašnjeg razgovora sa kolegama, a da će sjutra biti održana konferencija za medije.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici je, nakon razmatranja policijskih izvještaja o preduzetim radnjama i pregleda dostupnih video materijale, našlo da postoje osnovi sumnje da su poslanici Mandić i Radunović izvršili krivično djelo - pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, time što su učesnike protesta podstakli da preduzmu radnje nasilnog ulaska u Skupštinu Crne Gore”, saopšteno je ranije danas iz VDT.Više državno tužilaštvo u Podgorici je, shodno svojim zakonskim ovlašćenjima, dalo nalog Upravi policije da protiv navedenih lica podnese krivičnu prijavu i dovede ih državnom tužiocu radi saslušanja i daljeg postupanja.

“Nadležna tužilaštva nastaviće svoje aktivnosti i u narednom periodu kako bi, u skladu sa ovlašćenjima, preduzela mjere i radnje u cilju identifikacije svih eventualnih izvršilaca krivičnih djela”.

 

Foto: rtcg.me

Portal Analitika