Društvo

Vujović: Osuđujemo ratnohuškačko novinarstvo

Medijski savjet za samoregulaciju (MSS) najoštrije je osudio, kako su ocijenili, neprofesionalno, tendenciozno i ratnohuškačko novinarstvo koje su dio novinara i vlasnici medijske kuće Vijesti zajedno sa tabloidima iz Srbije demonstrirali prethodnih dana.
Vujović: Osuđujemo ratnohuškačko novinarstvo
Portal AnalitikaIzvor

Izvršni sekretar MSS-a Ranko Vujović kazao je da Crna Gora još od početka devedesetih ne pamti ovakvu vrstu novinarstva, jer su "pasiranjem neobjektvnih, selektivnih, pristrasnih i netačnih informacija ovi mediji prethodnih dana podizali tenzije u ionako zapaljivoj atmosferi".

"Kao što početkom devedestih ovako novinarstvo nije donijelo nikakavo dobro, tako i danas predstavlja vrlo opasnu zloupotrebu profesije. Ironijom sudbine ova medijska kuća se ovog puta našla u zajedničkom kolu sa Vojislavom Šešeljem, srpskim Dverima i tabloidom Kurir čija današnja naslovna strana najbolje svjedoči o kakvom se novinarstvu radi", smatra on.

MSS je pozvao novinare ove kuće da se uzdrže od opasne zloupotrebe profesije kakvu je viđena prethodnih dana, osudivši napade na novinare od strane demonstranata koji su se desili sinoć.

"Politički događaji dođu i prođu, ali medijsko beščašće ostaje da se pamti", istakao je Vujović.

Portal Analitika