Politika

Lazović: Otvoreni smo za dijalog bez obzira na pokušaj državnog udara (VIDEO)

Iako je dio opozicije sinoć uhvaćen u pokušaju državnog udara, mi smo i dalje otvoreni za dijalog, kazao je za TV B92 Vujica Lazović, potpredsjednik Vlade .
Lazović: Otvoreni smo za dijalog bez obzira na pokušaj državnog udara (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Vlada će u narednom periodu, navodi on, na normalan, kulturan, civilizovan i demokratski način tražiti rješenje za dalje političko promišljanje na prostoru Crne Gore.

"Ali ne po cijenu ustupaka koji podrazumijevaju rušenje ustavnog poretka i koji podrazumijevaju rušenje onoga što smo u dugom periodu veoma strpljivo stvarali, a to su demokratski obrisi crngoroskog društva", rekao je Lazović.

Komentarišići sukob demonstranata i policije, Lazović je rekao da je Crna Gora poslala poruku da može da odoli i takvim izazovima i da ih riješi u skladu sa zakonom i Ustavom.

"Poslali smo poruku da smo stablno demokratsko društvo", istakao je Lazović.

Prema njegovom mišljenju, policija je dobro reagovala.

"Policija je radila veoma profesionalno i sinoć je na jedan zakonski način riješila jednu konfliktnu situaciju, sačuvala ustavni poredak i spriječila pokušaj državnog udara", naglasio je on.

Lazović dodaje i da bi trebalo ispitati sve sumnjive slučajeve za koje se navodi da je policija prekoračila svoja ovlašćenja.

"Sve što je u tom pogledu sumnjivo treba dokumentovati, treba se ispitati, ali ono što je ružna slika jeste da su poslije toga demonstrati lomili izloge, da su hvarisali jedan dio grada, da tako kažem, iako su organizatori prije skupa najavljivali da će to biti mirne demonstracije itd", zaključio je Lazović.

 

Portal Analitika