Društvo

Kako je počeo napad demonstranata na policiju (FOTO) (VIDEO)

Portal Analitika objavljuje fotografije i video snimke sinošnjeg napada demonstranata na pripadnike policije ispred Skupštine Crne Gore. Zbog sumnje da su izazvali nerede i pozivali na nasilnu promjenu ustavnog poretka, policija je kasno sinoć uhapsila jednog od lidera DF-a Andriju Mandića i poslanika Slavena Radunovića. Oni su kasno sinoć pušteni da se brane sa slobode.
Kako je počeo napad demonstranata na policiju (FOTO) (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Radunović je sinoć isprovocirao nerede, nasilje i pokušaj nasilnog upada u parlament javnim ultimatumom predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću, dajući mu rok od deset minuta da obezbijedi ulazak poslanika Fronta na glavni ulaz. 

-Dajem rok od deset minuta, inače u suprotnom, nećemo moći da kontrolišemo masu, kazao je Radunovioć nakon čega je krenuo napad na policiju i pokušaj nasilnog upada u Skupštinu.

Radunović je u subotu uhapšen negdje ispred ponoći, dok je njegov stranački kolega uhapšen u restoranu "Kristal" negdje oko 22h 30m.

Na snimku koje su objavile TV Vijesti, vidi se kako Andrija Mandić preskače ogradu, a potom govori poslaniku Predragu Bulatoviću: "Krenulo je Peđa, Gotovo jee"

Ranije danas, predsjednik Skupštine Krivokapić pozvao je Administartivni odbor da bude pripravan ukoliko se eventualno zatraži ukidanje imuniteta poslanicima.

Nakon Radunovićevog ultimatuma, nekoliko mladića sa kapuljačama odvalilo je dio metalne ograde, a policijski kordon zasut je kamenicama, flašama, bakljama i Molotovljevim koktelom koji se rasprsnuo ispred policajaca.

Policija je nakon toga ispalila više desetina suzavaca, nakon čega su demonstranti počeli da bježe u nekoliko pravaca - prema parku kod spomenika kralja Nikole, Ulici slobode i mostu Blaža Jovanovića. Za kratko vrijeme nastao je opšti metež. Slike ljudi koji se dozivaju i bježe u svim pravcima od suzavca vidjele su se potom okolo zgrade parlamenta, Vlade, u Ulici slobode, Njegoševoj,Vučedolskoj, Stanka Dragojevića...Pogledajte kako se sve to izdešavalo na snimcima i fotografijama...

ssl-5sl-4sl-3sl-2

 

 

 

Portal Analitika