Politika

Gojković: Spriječen pokušaj rušenja države

U Podgorici je sinoć spriječen pokušaj rušenja ustavno-pravnog poretka, odnosno države Crne Gore pod vođstvom Nove srpske demokratije, saopštila je portparolka Pozitivne Crne Gore Nataša Gojković.
Gojković: Spriječen pokušaj rušenja države
Portal AnalitikaIzvor

Ona je naglasila da su u Pozitivnoj uvjereni da je pozadina priče o prelaznoj vladi, fer izborima i socijalnoj pravdi, u interpretaciji organizatora i pomagača protesta, sada jasna i značajnom broju izmanipulisanih građana koji su sinoć bili prisutni pred zgradom Skupštine.

“Pokušaj rušenja države Crne Gore sinoć nije prošao i neće proći ni ubuduće, ma ko krenuo ili nasrnuo na nju”, istakla je ona.

Gojković je poručila da je sinoć srušen makedonski scenario, pažljivo “skuvan” u dijelu opozicije, dijelu nezavisnih medija, ali i dijelu vlasti.

“Ponovni vapaji za uključenje međunarodne zajednice, u momentu kada ni izbliza nijesu iscrpljeni svi mehanizmi za dijalog u okviru institucija sistema, nije ništa drugo do pokušaj revitalizacije ideje koja je sinoć doživjela kolaps. To država Crna Gora ne smije da dopusti”, rekla je ona.

Prema nejnim riječima ponašanje pripadnika MUP-a na sinoćnjem protestu bilo profesionalno, efikasno i utemeljeno u Ustavu i zakonu.

“Reakcija državnih organa je zalog za ubrzanje evroatlantskog puta i buduće izazove koje će država sasvim sigurno imati na putu uspostavljanja pune vladavine prava”, dodala je ona.

Pozitivna poziva na očuvanje mira i stabilnosti, uz toleranciju i neophodnost političkog dijaloga i uspostavljanje novog modela političke kulture, kako bi se narasle političke tenzije usmjerile ka rješenjima koja su dobra za državu i sve njene građane, bez obzira na političku pripadnost.

“Na kraju, potrebno je ispitati sve okolnosti sinoćnjeg dešavanja, objektivizirati odgovornost za činjenje i nečinjenje i javno rasvijetliti pozadinu”, zaključila je Gojković.

CdM

Portal Analitika