Društvo

GA: Policija reagovala kad je napadnuta (VIDEO)

Iz Građanske Alijanse, koja je sinoćnje proteste pratila na terenu i o svim dešavanjima obavještavala javnost putem društvenih mreža, ocjenjuju da je policija reagovala kada su se za to stekli zakonski uslovi, a da li je bilo eventualnih prekoračenja ovlašćenja za sada je, kažu, rano govoriti.
GA: Policija reagovala kad je napadnuta (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Posmatrači GA pratili su sinoć protest Demokratskog fronta u Podgorici, ne kojem je bilo nereda. 

„Ono što smo vidjeli je da policija nije reagovala dok se nijesu stvorili zakonski uslovi za to. U trenutku kada su polećele kamenice i dimne bombe prema policiji, tada su reagovali“ naveo je koordinator za vladavinu prava Zoran Vujičić, u izjavi za Antenu M

Iz GA pozivaju da im građani prijave eventualno prekoračenje policijskih ovlašćenja nakon čega će se oglasiti da li je toga bilo, jer je za sada, kaže Vujićić, o tome rano govoriti. 

„Koja je količina šok bombi i suzavca bila dovoljna da razbije demonstrante u ovom trenutku je upitno. Ono što takođe može da zabrine jeste da je nakon razbijanja demonstracija policija po gradu češljala i razbijala sitnije grupe. Za sada imamo određene indicije da je prema određenim licima upotrebljavana sila, ali u kojoj mjeri i da li je tu bilo prekoračenja ovlašćenja policijskih službenika, za sada ne možemo govoriti“, naveo je Vujičić. 

Vujičić takođe naglašava da je zabrinjavajuće to što se sinoć ni sa jedne strane nijesu čuli umirujući tonovi.

„Nije se išlo ka tome da se skup završi mirno, nego se išlo ka tome da do eskalacije dođe“ ocijenio je Vujičić. 

Podsjetimo, Građanska alijansa saopštila je da je povrijeđeno 20 policajaca i 27 građana. Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević na konferenciji za novinare saopštio je da je povrijeđeno 15 policajaca, od kojih jedan teže, a da je 24-oro građana zatražilo ljekarsku pomoć.

Portal Analitika