Fudbal

Murinja čeka godinu dana suspenzije?!

Ako je suditi po izvještavanju pojedinih engleskih medija, pred Žozeom Murinjom su veoma teški dani. Ne samo zbog petog poraza Čelsija u deset prvenstvenih utakmica, 2:1 na gostovanju Vest Hemu, već usljed razloga zbog kojih je isključen u poluvremenu.
Murinja čeka godinu dana suspenzije?!
Portal AnalitikaIzvor

Čelsi je u prvom dijelu igre em primio prvi gol, em ostao bez Nemanje Matića koji je isključen u 44. minutu zbog drugog žutog kartona, em je ostao i bez pomoćnog trenera Silvina Lura, kome je sudija Džon Mos takođe pokazao crveni karton.

Tu sada, na kratko, prestaje onaj zvanični dio informacija, jer široj javnosti nije bilo dostupno da vidi šta se dešavalo kada su ekipe krenule na 15-minutni predah. Ono što se znalo potom je da je isključen i Murinjo, samo... zašto?

Pojedini mediji sa Ostrva, navodi agencija Frans pres, ističu da je razlog za isključenje Čelsijevog trenera to što je između dva poluvremena - pokušao da uđe u svlačionicu sudija. To je, samo po sebi, težak prekršaj, ali u Murinjovom slučaju postoje i dodatne otežavajuće okolnosti.

Ranije ovog mjeseca, Fudbalska asocijacija Engleske (FA) je zbog Žozeovog komentarisanja suđenja, kada je istakao da "kod arbitara postoji namjera da se učini nešto loše njemu i klubu", riješila da ga kazni i kratkotrajnom suspenzijom i novčanom kaznom od 69.500 eura. Međutim, u toj odluci o sankciji za portugalskog stručnjaka nalazi se i sljedeća odredba:

"Ukoliko do 16. oktobra naredne, 2016. godine, prekršite E3 član naših pravila, bićete suspendovani sa svih stadiona na 12 mjeseci".

U tom članu E3 inače piše da je "menadžer kluba dužan da se ponaša u skladu sa najboljim interesima fudbala" i da je dužan da "se ne ponaša ni na kakav način koji bi se mogao smatrati nepriličnim, ili koji bi našteti ugledu ovog sporta u javnosti".

Kako li će FA reagovati na navodni Murinjov pokušaj upada u sudijsku svlačionicu, ostaje da se vidi u sedmici koja je pred nama. Prvo što se očekuje je da sudija Mos, u narednih nekoliko dana, pošalje sopstveni izveštaj.

Uz to, FA će odlučivati i o zasebnoj kazni, jer je Žoze Murinjo odbio da razgovara sa novinarima poslije meča. Ipak, za takvo ponašanje trenera - sankcije i to novčane snosi klub. Jednogodišnja suspenzija, međutim, i dalje "visi nad glavom" portugalskog trenera, čija je ekipa trenutno 15. u Premijer ligi, sa 11 osvojenih bodova, dvostruko manje od vodećeg Arsenala.

(Blicsport)

Portal Analitika