Ostalo

VIDEO: Pedrosina pobjeda u sjenci okršaja sa Markesom

Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa trijumfovao je na Velikoj nagradi Malezije, pretposljednjoj trci sezone kraljevske klase Moto GP šampionata.
VIDEO: Pedrosina pobjeda u sjenci okršaja sa Markesom
Portal AnalitikaIzvor

Pedrosa je na stazi „Sepang“ došao do druge pobjede za tri neđelje, a 51. u karijeri, poslije usamljene borbe na vrhu. Drugo mjesto, sa tri sekunde zaostatka, zauzeo je Horhe Lorenco na Jamahi, dok je kao trećeplasirani kroz cilj prošao Valentino Rosi, koji će tek naći pod istragom direkcije trke zbog incidenta sa Markom Markesom.

Pedrosa je vozio sjajno u Maleziji i sasvim zasluženo je došao do pobjede, koja se našla u sjenci pravog boks meča na stazi između ’Doktora’ i Markesa. Dvojica velikana sporta su prošla sve granice u svom okršaju, bilo je i nekoliko kontakata u borbi koja je izgledala kao da se dešava u posljednjem krugu trke. Bilo je evidentno da su obojica spremni da žrtvuju trku zarad svojih ciljeva, a to se vidjelo i kada je Rosi usporio ispred Markesa, a mladi Španac udario u njega. 

Trka za pobjedu je tada već praktično bila gotova, pošto se Pedrosa odvojio od Lorenca, koji je bio dovoljno daleko od Rosija da se postara da pred odlučujuću trku razlika između njih dvoje bude sedam bodova. Bolji od ostalih bio je vozač Jamahe Teh 3 Bredli Smit, ispred Kala Kračloua na Hondi ekipe LCR, vozača Pramak Dukatija Danila Petručija i Aleša Espargara na Suzukiju. Prvu desetoricu kompletirali su drugi vozač Suzukija Maverik Vinjales, Pol Espargaro na Jamahi Teh 3 i vozač Aprilije Štefan Bradl. 

Portal Analitika