Politika

LP: Šokante zloupotrebe imena liberala, nijesmo za pobune i proteste

Jutros su u pojedinim medijima i portalima osvanuli naslovi koji govore kako liberali pozivaju građane na pobunu i demonstracije. Oštro osuđujemo takve pokušaje manipulacije i zloupotrebe imena liberala ali i pokušaj da se javnost i građani, takvom propagandom, dovedu u zabludu. Liberalna partija poziva medije da ne prenose anonimne izjave neformalnih grupa i pojedinaca sa socijalnih mreža koji uzimaju sebi za pravo da govore u ime crnogorskih liberala. LP je šokirana tolikom drskošću sa kojom takve anonimne grupe i pojedinci nastupaju, saopšteno je Portalu Analitika iz PR službe Liberalne partije.
LP: Šokante zloupotrebe imena liberala, nijesmo za pobune i proteste
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Liberali su se jasno izjasnili da neće učestvovati u ovakvim demonstracijama protiv ustavnog poretka i parlamentarizma u Crnoj Gori. Liberali su otvoreno pozvali i kroz svoju Rezoluciju koju su iznijeli na Skupštini, sve političke subjekte na dijalog i rješavanje svih političkih sukoba kroz parlamentarni sistem, shodno Ustavu, zakonima i osnovnim principima moderne liberalne demokratije. Liberali nikad nijesu bili i ne mogu biti u društvu ekstremnih, desničarskih, nacionalističkih i konzervativnih elemenata i politika.

Apelujemo i na pojedince koji stoje iza pomenutih manipulacija da obustave takvo djelovanje koje je i protivno zakonima države Crne Gore. Svako ima pravo da iskazuje svoje političko mišljenje i stavove na način koji želi i smatra ga prihvatljivim sve dok ne ugrožava pravo drugih političkih subjekata. Liberalna partija i naši simpatizeri i članovi prepoznati su i pred građanima i pred Zakonom pod liberalnim imenom, pa će zato svaka dalja zloupotreba imena liberala u javnosti biti krivično procesuirana pred nadležnim organima - kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika