Politika

JASAVIĆ: DF zloupotrebljava nezadovoljstvo građana

Demokratski front protestima želi da zloupotrijebi nezadovoljstvo građana za svoje uskopartijske interese, ocjenjuje poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić i dodaje da je, na protestima, nijesu vrijeđali obespravljeni, već oni koji su siti i koji koriste priliku da love u mutnom.
JASAVIĆ: DF zloupotrebljava nezadovoljstvo građana
Portal AnalitikaIzvor

„Građani Crne Gore žive loše i mi to znamo, ali ovi protesti nijesu usmjereni ka rješavanju tih problema. Preduslovi za rješavanje tih problema su mir i stabilnost“, kazale je Jasavić u intervjuu Vikend novinama.

Ona smatra da nije slučajno što su, u predvečerje dobijanja pozivinice za NATO, intenzivirana aktuelna politička “gibanja".

Kako je naglasila, Crnoj Gori ne treba anarhija, već novi model političke kulture koji podrazumijeva uvažavanje političkih neistomišljenika.

„Nama treba da promjene realizujemo kroz izborni proces koji će pratiti povjerenje svih učesnika političke utakmice. Ne zaboravimo, ovo je godina raskršća i prekretnice na evroatlantskom putu Crne Gore. To je jasno i nama koji podržavamo evroatlantske integracije, ali i organizatorima protesta koji su protiv tog puta. Zato oni žele da zloupotrijebe proteste sa nezadovoljnim građanima koji teško žive, da bi ostvarili svoje uskopartijske ciljeve. To nije put koji donosi zapadnoevropske vrijednosti kojim težimo i to građanima treba objasniti“, kazala je Jasavić.

Osvrnula sei na uvrede koje su joj nedavno upitili učesnici protesta.

„Na proteste su došli osiromašeni i obespravljeni građani, oni koje doživljavam svojim. Cijeli moj život je posvećen borbi za prava građana i znam da ti građani nijesu upućivali "pozdrave". "Pozdrave" su upućivali siti, oni koji su daleko od onih čija su prava ugrožena i koji su nažalost došli da zloupotrijebe nezadovoljstvo građana, sa jasnim ciljem da destabilizuju multietnički sklad Crne Gore. To im neće poći za rukom“, poručila je Jasavić.

Portal Analitika