Politika

Bošnjak: Sve veći pritisak na zaposlene da ne dođu na protest

Da je režim Mila Đukanovića truo do srži to je već svima jasno. Da je upravo u takvom stanju najopsaniji potvrđuju i sve veći pritisci na službenike u javnim ustanovama i institucijama da slučajno ne dođu na proteste, kazala je poslanica Demokratskog fronta DF Branka Bošnjak. Ona je pozvala sve građane da u subotu dođu na protest.
Bošnjak: Sve veći pritisak na zaposlene da ne dođu na protest
Portal AnalitikaIzvor

Bošnjak je rekla da je u pojedinim javnim ustanovama i institucijama zabranjen svaki razgovor na temu protesta.

“Ignorisanje kao način da se pokušaju minimizirati započeti procesi samo pokazuje da smo ušli u fazu otvorene diktature u kojoj se nađe prije ili kasnije svaki sistem koji ne funkcioniše. A ovaj se odavno održava na vještačkim aparatima. Ali i pored toga, jednom probuđene ljude, svjesne da ma koliko radili ipak žive loše nemoguće je vratiti u stanje eutanaziranosti”, kazala je Bošnjak.

On je pozvala sve ljude da se ne obaziru na ucjene i prijetnje, “jer ovo je najznačajniji datum u našim životima”.

Takođe, pozvala je zaposlene kod privatnika da prijave sve slučajeve pritisaka i prijetnji.

“Takav je slučaj sa vlasnicima Žutog taksija 19700 koji su otvoreno preko radio veze upozoravali svoje zaposlene da ukoliko dođu na proteste mogu slobodno da isto veče dođu i pokupe svoje radne knjižice”, naglasila je Bošnjak.

Prema njenim riječima, krajnje je vrijeme da svi ljudi podignu glavu i shvate da je ljepše živjeti jedan dan kao slobodan čovjek nego cio život kao uplašen i ucijenjen službenik.

“Nemojte vašim postupcima da dajete primjer djeci kako je ćutanje poželjna osobina. Nije. Tišina nas je sve previše koštala dok smo čekali neke bolje dane. Oni su stigli i počinju u subotu, svanuće i ta nedjelja kada ćemo se pogledati u oči i reći – Dobro jutro slobodna zemljo”, poručila je Bošnjak.

Portal Analitika