Košarka

Teško gostovanje za Budućnost, JOVOVIĆ: Cilj pobjeda protiv Olimpije!

Seriju teških utakmica košarkaši Budućnost Volija nastavljaju u subotu. Nakon dvije velike pobjede (Cedevita i Banvit), ’’plavi’’ su zaustavljeni u Solunu protiv Arisa, a nakon samo tri dana čeka ih još jedno teško gostovanje i to Olimpiji u 7. kolu ABA lige.
Teško gostovanje za Budućnost, JOVOVIĆ: Cilj pobjeda protiv Olimpije!
Portal AnalitikaIzvor

’’Pred nama je sigurno jedno od najtežih gostovanja u ligi. Igramo protiv ekipe koja je u jako dobroj formi. Priredili su senzaciju trijumfom protiv Zvezde u Beogradu. Igraju u dobrom ritmu, jako brzo, sa dosta širine u napadu. Moramo biti maksimalno koncentrisani, defanzivno perfektni da bi u tom meču napravili dobar rezultat. Moramo da se grupišemo, i da nastupimo mnogo bolje nego u Solunu. Tamo nijesmo pokazali svoje pravo lice. Ali, siguran sam da je to bio samo loš dan. Očekujem od momaka mnogo veći karakter, čvrstinu i energiju. Nadam se da u takvim okolnostima možemo da napravimo dobar rezultat’’, kazao je pred put trener Igor Jovović.

treningbuducnost23-10-1

’’Mi smo stigli sinoć iz Soluna, i jako je malo vremena da se pripremimo za ovakav meč. Imamo večeras trening u Ljubljani. Ono što ne smije da se zaboravi, u odnosu na ostale timove iz Eurokupa, mi smo u jako kratkom vremenu odigrali 9-10 utakmica. To je jako iscrpno. Ali, moramo biti obazrivi i u trenažnom procesu, kako bi ekipa bila svježa. Analizirali smo meč u Solunu, popričali o greškama koje smo pravili. Nijesmo ih hvalili ni kada su napravili dva velika rezultata protiv Cedevite i Banvita, nećemo ih ni sada kritikovati. Ovo je za dobru analizu i da iz svega izvučemo pouke’’, naglasio je strateg Podgoričana koji se kratko osvrnuo i na sastav narednog rivala.

’’Lapornik igra izuzetno kvalitetno na startu sezone. Fenomenalan je šuter, imao je 5 od 5 šut za tri poena protiv Crvene zvezde. Na poziciji četiri je Sava Lešić, jako iskusan igrač. Tu je i Zagorac ispod koša. Dakle, jedna izbalansirana ekipa, dobro trči, igra u visokom intezitetu, zahtjevan za igru.’’

treningbuducnost23-10-3

Da će biti jako teško u Ljubljani poručuje i kapiten Suad Šehović, koji ipak vjeruje da mogu do nova dva boda.

’’To je uvijek nezgodno gostovanje. Ekipa odlično popunjena na svim pozicijama. Njihov motor ekip je Rajt. Tu je i Lešić i uz dobre Slovence imaju jako dobar tim. Sama pobjeda u Beogradu poziva nas na oprez. Malo smo uzdrmani nakon utakmice u Solunu. Pokazali smo neke svoje slabosti koje moramo što prije da ispravimo. Moramo se što prije vratiti na kolosjek na kojem smo bili ranije. Da se vratimo igri koja je prepoznatljiva za nas, da odbranom pokušamo da ublažimo napade protivnika. Kada odbrana ide dobro, onda ide i u napadu. Neće biti lako ali nam je cilj da dođemo do nova dva boda’’, poručio je Šehović uz napomenu da su u Solunu imali samo lošu noć.

’’Očekuje nas još jedan popodnevnim let, pa trening, pa raniji početak utakmice. Nema odmora! Nadam se da ćemo se uspjeti malo odmoriti. Ali koliko smo mi umorni toliko su i oni. Hoćemo i sebi i drugima da dokažemo da smo u Solunu imali samo lošu noć. To se dešava svakoj ekipi. Ne može se uvijek pobjeđivati, ne može se uvijek igrati dobro. Ali, bolje što se to desilo sada, nego kasnije kada se budu odlučujuće utakmice. ’’

Utakmica Olimpija – Budućnost igra se u subotu od 17 sati.

rasporedabaliga2310tabelaabaliga2310
Portal Analitika