Politika

Zejnilović: Ko podržava gnusno vrijeđanje Jasavić neka se pridruži protestima

Potpredsjednik Bjelopoljske partije Rifat Zejnilović pozvao je građane Crne Gore da ne učestvuju na sjutra zakazanom protestu Demokratskog fronta i na taj način, kako je ocijenio, pokažu privrženost multi kulturalnosti države, jer su predhodna okupljanja poprimila nacionalistička i šovinistička obilježja.
Zejnilović: Ko podržava gnusno vrijeđanje Jasavić neka se pridruži protestima
Portal AnalitikaIzvor

"Na skupovima smo mogli čuti i vidjeti vrijeđanja na nacionalnoj osnovi, napade na bošnjačka obilježja, uništavanje imovine na podgoričkim poslovnim objektima, fizičko obračunavanje sa pripadnicima policije, zastave među kojima su se viorile mahom one koje su pripadale nekim grupama iz Bara i drugih država, praseća gozba za uredno pozvane predstavnike Bošnjačke demokratske zajednice, anti-NATO poruke, pozivanje na nasilno upadanje u državne institucije, što sve skupa u mnogome podsjeća na devedesete godine. Svi oni koji žele podržati gnusno vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, dame, majke i jedne od najboljih poslanika u državnom parlamentu, oni će doći na sjutrašnje proteste", kazao je Zejnilović. 

On je poručio opozicionim partijama koje ne pripadaju Demokratskom frontu, da se pridruže protestima, ako na taj način žele da podrže one koji su napadali obilježja nekih drugih naroda koji žive u zajedničkoj državi.

"Prosto pokažite građanima Crne Gore na kojem ste fonu. Ako neko priča da su protesti organizovani iz nekih drugih razloga trebao je to i da pokaže na djelu, ali ako se tamo sprovodi sve ono što smo čuli i vidjeli sigurni smo da to neće imati podršku većine građana Crne Gore. Međutim, ostaje da se vidi ko će individualno ili grupno prisustvovati na najavljenim protestima. Ali znamo da iz navedenih razloga naše komšije koji su najbolje komšije u Crnoj Gori, da se tamo neće naći. Gospodo opozicionari, ono što nikada ne želite čuti, vidjeti ili osjetiti, isto to nemojte drugom raditi ali ni podržavati", poručio je Zejnilović.

Portal Analitika