Društvo

Održana sjednica Operativnog tima za suzbijanje terorizma i pranje novca

Na danas održanoj sjednici Operativnog tima za praćenje sprovođenja Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma, kojom je predsjedavao rukovodilac Operativnog tima i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost mr Veselin Veljović, razmatrani su prijedlozi šestomjesečnih izvještaja o sprovođenju navedene Strategije za period 2015 - 2018. godine i Akcionog plana za 2015 - 2016. godinu, kao i prijedlog tromjesečnog izvještaja obavještajno - bezbjednosnog sektora o sprovođenju te Strategije, saopšteno je iz Operativnog tima za praćenje sprovođenja Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma.
Održana sjednica Operativnog tima za suzbijanje terorizma i pranje novca
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici je, kako se navodi, odlučeno da se obrazuje međuresorska radna grupa na ekspertsko-operativnom nivou za sprovođenje Strategije i Akcionog plana, a razmatrana su i druga pitanja iz nadležnosti Operativnog tima.

- Sjednici su prisustvovali članovi Operativnog tima iz Višeg suda u Podgorici, Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, Ministarstva odbrane, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranje terorizma, Direkcije za zaštitu tajnih podataka, Poreske uprave i Uprave carina - stoji u saopštenju.

Portal Analitika