Politika

ĐUKANOVIĆ: Srbija neutralna, ne možemo graditi dobre odnose na antisrpskoj retorici

Poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović kazao je u izjavi za Portal Analitika da je, kad su u pitanju protesti DF-a, Srbija potpuno neutralna i da je jedino što SNS želi dobri odnosi Srbije i Crne Gore.
ĐUKANOVIĆ: Srbija neutralna, ne možemo graditi dobre odnose na antisrpskoj retorici
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Milo Đukanović kazao je sinoć da proteste DF-a pomažu "isti luzeri i mediji iz Beograda" koji su bili aktivni devedesetih godina i pred referendum. Premijer je istakao da "u Srbiji postoje i dalje živahni nacionlistički krugovi koji smatraju da je njima zadatak da čuvaju u životu iluziju o velikosrpskoj državnoj tvorevini".

Vladimir Đukanović iz SNS-a ističe da je "van pameti  govoriti o velikosrpskim krugovima".

- Srbija je potpuno neutralna i ne mješa se u unutrašnje stvari Crne Gore niti ima namjeru da to radi. Neka se narod Crne Gore sam opredjeli. Mi samo želimo da ne bude nikakve destabilizacije u regionu. Crnogorska vlast  neka reaguje samo da ne bude nikakvog nasilja. Ostalo u što pokušavaju da uvuku Srbiju nema nikakve veze sa istinom. Nikakvi krugovi iz Srbije ne podržavaju vlast, ni opozciju - rekao je Đukanović za Portal Analitika.

Komentarišući izjavu premijera Đukanovića da nacionalistički krugovi iz Srbije podržavaju proteste DF-a, poslanik SNS-a kaže da crngorskom premijeru "uvijek smeteju neki velikosrpski krugovi".

- Jedina velikodržavana karta koja postoji je karta velike Albanije i zahvata dio Crne Gore. Đukanović nikad nije rekao da mu smteju ti krugovi. Van pameti je da govori da postoje neki velikosrpski krugovi i da Srbija ima pretenzije prema Crnoj Gori. Ko god bude vlast mi ćemo se truditi da zaštitimo naš narod u Crnoj Gori, što je i normalno, je Srbi čine značajan procenat stanovništva - rekao je Đukanović.

Poslanik SNS-a je poručio da se na ovaj način ne mogu graditi dobri odnosi dvije države.

- Ne možete graditi dobre odnose dvije države a da konstatno imate antisrpsku retoriku. Šta smo mi nekome krivi? Ne želimo ni da nas opozicija svojata jer mi imamo saradnju i sa DPS-om i sa partijom Andrije Mandića. Samo želimo da gradimo dobre odnose sa Crnom Gorom - rekao je Đukanović.

 

B.K.

Portal Analitika