Društvo

MonteKoln: Ulica nije dobar način osvajanja vlasti

Razumijemo da su mnogi nezadovoljni svojom socijalno-ekonomskom situacijom, razumijemo i da se mnogima ne sviđa politika ove vlasti, ali ovu vlast izabrali su građani Crne Gore i ta činjenica mora biti poštovana ako se zalažemo za demokratiju. Ako smatraju da ova vlast nije dobra, čak da je štetna, nedemokratska i žele zamijeniti takav režim, za to moraju imati REGULARNU podršku većine građana, koja se može dobiti samo putem parlamentarnih izbora, saopšteno je iz udruženja MonteKöln.
MonteKoln: Ulica  nije dobar način osvajanja vlasti
Portal AnalitikaIzvor

Oni navoda da iz tog razloga smatraju sadašnje proteste dijela opozicije pokušajem nedemokratskog osvajanja vlasti.

- Jasno je da ulica nije dobar način osvajanja vlasti, osim ako cilj nije vlast i to po svaku cijenu. Jasno je i da niko po logici stvari neće tek tako predati vlast dobijenu izborima, a očekivano je ako se protesti produže da će pojedince izdati strpljenje i mogu se očekivati incidenti. Krajnje je  neodgovorno čak i spominjati rat, a kamo li prijetiti, kako to čine predstavnici protestanata.  Kad se vrijeme održavanja protesta stavi u kontekst, vrlo je indikativno što ne postoji ni jedan razlog za proteste koji nije postojao i prije godinu, dvije... Osim, ako cilj nije, što se da osnovano pretpostaviti, destabilizacija države kako bi se sabotirale nato-integracije, za što se očekuje poziv za mjesec-dva. Koliko god da politički subjekti u Crnoj Gori imaju pravo na svoj politički stav, način koji su izabrali krajnje je neodgovoran i opasan, te se čini da organizatore ne zanima cijena, samo da poziva ne bude - navodi se u saopštenju.

S toga pozivamo, kako navode, građane Crne Gore da im ne pomažu u ovim opasnim namjerama. Znamo da ne žive svi jednako dobro, ali ne može se pravna država gradit nepravnim sredstvima.

-  Svoju volju izrazite na izborima. Upitajte se da li možda manipulišu vama? Kao što sad pravdaju proteste socijalnom demagogijom, kako bi privukli što više građana, a skrivaju prave namjere. Ne dozvolite da vas neodgovorni političari uvuku u sukobe, kojima prijete, za njihove lične interese, a izgleda i za interese drugih država. Budite vi odgovorni, ako već političari nijesu i ne upuštajte se u te opasne poduhvate. Izbori će uskoro, pa tamo izrazite svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo režimom. Ako opet budete u manjini budite demokrati i priznajte volju većine. To su osnovni postulati demokratije. Da li je njima interes dobrobit građana ili njihov lični? Nadamo se da će vas ovaj  apel  navesti  da ozbiljno razmislite o tome đe ćete biti ove subote - navodi se u saopštenju.

Portal Analitika