Politika

VLAHOVIĆ: Brisel prati dešavanja u Crnoj Gori

Delegacija Crnogorske demokratske unije, predvođena liderom Miodragom Vlahovićem, učestvovala je u Briselu na dvodnevnom okruglom stolu na visokom nivou o Zapadnom Balkanu.
VLAHOVIĆ: Brisel prati dešavanja u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Vlahović je na kraju posjete i učešća na okruglom stolu Saveza liberala i demokrata za Evropu u Evropskom Parlamentu, za Antenu M sinoć kazao da je neizbježna tema bila i aktuelna politička situacija u Crnoj Gori u vezi sa protestima.

- Veoma smo zadovoljni sa onim što smo čuli ovdje. Sa pažnjom se prate dešavanja u Crnoj Gori. Postoji jedan realističan stav, bez obzira što je prvih dana bilo različitih informacija, polu-informacija i malicioznih interpretacija kojima su, nažalost, doprinijeli i neki naši poslanici. Mislim da su stvari sada jasnije i mi smo iskoristili priliku u svim našim komunikacijama upravo da upoznamo naše prijatelje u Evropskom Parlamentu o čemu se radi, kakvi su to procesi i koliko je Crna Gora blizu NATO pozivnice - naveo je Vlahović.

On dodaje da je iskazana jasna podrška Crnoj Gori na njenom evroatlanskom putu.

- Gospodin Pike iz Direktorata za susjedstvo i proširenje EK za Crnu Goru je rekao da smo lider u regionu, da smo na samim vratima NATO-a, ali ukazao i da ima još puno da se radi, u smislu, kako on kaže, djelovanja na terenu i slobode javne riječi. Impresije su nakon posjete Stoltenberga i 28 ambasadora veoma pozitivne, a neki ambasadori su to potvrdili i na samom skupu" kazao je on. 

- U Briselu su pozvali na oprez i uzdržanost i potrebu da se politički i demokratski procesi u Crnoj Gori zadrže u institucijama - zaključuje Vlahović.

Izvor: Antena M

Portal Analitika