Fudbal

Futsal: Remi sa Šveđanima

Futsal reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Švedskom rezultatom 3:3 u meču prvog kola kvalifikacionog turnira za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2016. godine održava u Kolumbiji.
Futsal: Remi sa Šveđanima
Portal AnalitikaIzvor

U drugom meču grupe 2 preliminarne runde kvalifikacija selekcija Grčke savladala je rezultatom 2:1 reprezentaciju San Marina. 

„Sokoli“ su na samom startu turnira odigrali duel sa domaćinom i glavnim favoritom za plasman u narednu rundu kvalifikcija. U naredna tri dana izabranici Sveta Ljesara pokušaće da kroz duele sa Grčkom i San Marinom dođu do pozicije koja bi im omogućila nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Šveđani su dobro započeli meč i već u devetom minutu došli do dva gola prednosti. Prvi pogodak za domaćina postigao je Čekrun u osmom minutu, da bi samo minut kasnije Abraham duplirao prednost domaćina.

Naša selekcija odgovorila je ekspresno i za samo 11 sekundi u 17. minutu igre dođe do izjednačenja. Prednost domaćina smanjio je Gurzaković, dok je izjednačenje „sokolima“ donio Drašković.

Domaćin je u sedmom minutu nastavka ponovo došao do prednosti preko Monela, ali je Bajović u 35. miuntu uspio da izjednači i donese bod našem timu.

- Odigrali smo tešku utakmicu, koju smo mogli da završimo i pobjedom i porazom. Ipak, prema svemu što je prikazano remi je najrealniji ishod utakmice koju smo odigrali danas. Švedska je odlična selekcija koja je gotovo šest mjeseci provela pripremajući se za ovaj turnir, na kojem žele da izbore plasman u narednu rundu kvalifikacija. Mi smo danas ostavili i posljednji atom snage na terenu kako bi došli do pozitivnog rezultata, što smo na kraju i uspjeli da uradimo, rekao je selektor Ljesar.

Naredni meč naša selekcija igra u petak, 23. oktobra od 16.30 časova protiv Grčke.

Švedksa – Crna Gora 3:3

Udevala, Agneberg hala. 

Sudije: Gabor Kovač (Mađarska) i Damian Jaručievic (Poljska). 

Strijelci
1:0 – Čekrun 7'39'', 2:0 – H. Abraham 8'38', 2:1 – Gurzaković 16'59'', 2:2 – Drašković 16'59'', 3:2 – Monel 29'26'', 3:3 – Bajović 34'14''

Žuti kartoni
Kuhi – Švedska
Gojković, Ćalasan – Crna Gora

Švedska: Robin Armand, Sargon Abraham, Albert Hiseni, Hana Abraham, Kristian Legiec. Igrali su još: Kristofer Solberg, Niklas Asp, Lućano Lorka, Matias Eteus, Adam Stefanson, Dan Monel, Simon Čekrun, Kristofer Jonson, Dana Kuhi. 

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Nikola Perović, Bojan Bajović, Saša Gojković, Ilija Mugoša. Igrali su još: Igor Asanović, Milovan Drašković, Darko Ćalasan, Marko Bajčetić, Semir Gurzaković, Nedžad Haverić, Ranko Novović, Aleksandar Obradović, Dragan Jakovljević.

Portal Analitika