Politika

Srpska lista protestovala zbog prijema Kosova u Unesko

"Odluka državnih vlasti Crne Gore da podrže prijem Kosova u Unesko nerazumna je i nanosi specifičnu štetu srpskim nacionalnim interesima. Crna Gora, koja je nekada važila za bastion Srpstva, na ovaj način je još jednom demonstrirala odlučnost da ulasku u NATO pakt podredi emocije i političke potrebe trećine svoje populacije. To nije ohrabrujuće za buduće međunacionalne odnose i klasična je bruka onih kojima su preci bili Srbi", ocijenjeno je iz Srpske liste.
Srpska lista protestovala zbog prijema Kosova u Unesko
Portal AnalitikaIzvor

Srpska lista je tim povodom uputila protest Ministarstvu inostranih poslova i evropskih integracija Crne Gore koje je produžena ruka političke volje Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, albanskih režimskih stranaka i jedne hrvatske nacionalne stranke čiji je cilj da se napravi trajni jaz između Srbije i Crne Gore.

Nažalost, ovaj postupak režima u Podgorici nema isključivi karakter crnogorskog antisrpstva, nego je direktno skopčan i sa namjerom pojedinih analicionalnih struktura koje su de iure i de facto dio srpskih državnih vlasti. Te strukture, sinhronizovano sa režimom u Podgorici, žele Srbiju i u NATO-u i Evropskoj uniji.

Golgota srpskog naroda na Kosovu eskalirala je dolaskom dosmanlija na vlast i nije čudo da Kosovo danas suštinski nije u Srbiji jer imamo sramne djelove beogradskog režima, tipa Vuka Draškovića, koji se zalažu za priznanje NATO tvorevine na Kosovu nastale terorom i zločinima. Kada je po američkom i nalogu Borisa Tadića vladika Artemije protjeran sa Kosova i Metohije, kada su isporučeni Ratko Mladić i Radovan Karadžić, postalo je jasno su evrounijatsvo, perfidna NATO politika i razarajući ekumenizam, prevladali u svim strukturama srpskog društva.

"Zato vlastima Crne Gore, koje su većinska crnogorska nacionalna politička elita, može biti da se ponašaju na nedostojan način. Srpska lista Crnogorce smatra nacionalnom zajednicom koja se slobodno, koliko i lakomo, odrekla Srpstva. Ipak, osim što upiremo prstom u ljude koji više podsjećaju na Rodnija Trotera, nego na ozbiljnu političku strukturu, moramo se sjetiti da imamo u svojim redovima one koji rade isto što i Milo Đukanović i ,,opoziciona nada'' Ranko Krivokapić, iako se formalnu ,,kazuju'' Srbima", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika