Region

Peković kupuje plac na Zlatiboru za tri miliona eura

Predsjednik Košarkaškog kluba Partizan Nikola Peković, koji na Zlatiboru već gradi hotel, spreman je da iskešira tri miliona eura za otkup placa u centru ove planine.
Peković kupuje plac na Zlatiboru za tri miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Opština Čajetina, koja po urbanističkom planu želi da autobusku stanicu iz srca turističkog naselja izmjesti uz magistralni put, oglasila je na prodaju hektar i 20 ari placa na koje i dalje pristaju autobusi, piše "Blic".

Cijena te parcele, koju je procijenila Poreska uprava, a čija prodaja je oglašena prošle sedmice i trajaće do sredine novembra, iznosi 369,5 miliona dinara, odnosno tri miliona eura.

"Među nekoliko investitora iz Rusije, Izraela, zapadne Evrope i Srbije, koji su najavili da će dostaviti ponude je i predsjednik KK Partizan i NBA as Nikola Peković. Želja mu je da na Zlatiboru gradi poslovni centar. Narednih dana se očekuje koverta s njegovom ponudom. Uzimajući u obzir veliko interesovanje za atraktivnu lokaciju, izvjesno je da će početna cijena biti drastično premašena", kaže sagovornik "Blica".

Niko od zvaničnika opštine Čajetina nije htio da komentariše saznanja "Blica", a jedini konkretan odgovor bio je da je konkurs otvoren i da će parcelu dobiti - onaj ko ponudi najviše.

Portal Analitika