Fudbal

Španskom sudiji prijećeno pred Klasiko?

Prema navodima katalonskog lista “L’Esportiu” na jednog od asistenata se vrši pritisak da podrži Real Madrid u predstojećem ‘Klasiku’.
Španskom sudiji prijećeno pred Klasiko?
Portal AnalitikaIzvor

U pitanju je linijski sudija čije ime nije objavljeno, a navodno cio slučaj ispituje španska policija. Utakmica između Reala i Barselone igra se 21. novembra na Santjago Bernabeu i mogla bi u dobroj mjeri da odluči pitanje španskog šampiona, iako je još uvijek prva faza takmičenja. 

Prema izvještaju “L’Esportiua” drugi sudija je tom pomoćniku saopštio da mu je rečeno da je dobio instrukcije kako bi trebalo pomoći Realu na toj utakmici. Dodaje se i da je tužilac iz Barselone znao za ovaj slučaj od 19. oktobra kada je Jakinto Visente, advokat koji je specijalizovan za sport, napisao dokument u kojem se detaljno opisuju pritisci na pomenutog sudiju. 

Visente je zahtijevao da se ime i lični podaci sudije ne objave jer bi to moglo da ga ugrozi. Pomoćni sudija navodno želi da se taj dokument objavi jer bi to moglo da pomogne da se ovakvi incidenti spriječe u budućnosti. Real i Barselona su trenutno izjednačeni na prvom mjestu na tabeli sa po 18 bodova.

(B92)

Portal Analitika