Rukomet

''Plave'' putuju za Lublin, ADŽIĆ: Možemo i moramo bolje!

Rukometašice Budućnosti u četvrtak u 10 sati putuju za Lublin, gdje će u petak (18 sati) protiv istoimenog poljskog tima odigrati utakmicu drugog kola grupe D Lige šampiona.
''Plave'' putuju za Lublin, ADŽIĆ: Možemo i moramo bolje!
Portal AnalitikaIzvor

Aktuelne šampionke Evrope na startu elitnog klupskog takmičenja ostvarile su ubjedljivu pobjedu protiv Savehofa (33:20), dok je poljski tim ubjedljivo poražen na gostovanju u Bukureštu (33:21). Iako u Lublin putuju sa ulogom favorita, u taboru našeg tima respektuju protivnika i žele da duel iskoriste na najbolji način, kako bi ispravili greške iz premijernog meča u novoj sezoni i podigli samopouzdanje pred dvomeč protiv Bukurešta, koji će biti odlučujući u borbi za prvo mjesto u grupi.

– Možemo i moramo bolje nego što je to bilo protiv Savehofa. To je ipak, bila prva utakmica u novoj sezoni, pa su te stvari na neki način i očekivane. Sa nama u Lublin putuju Kinga Ahruk i Suzana Lazović, a ostaje da se vidi koliko će moći da nam pomognu, jer je njima svaki dan važan, kako u pogledu oporavka, tako i za pripremu za naredne mečeve. Ostatak tima spreman je za duel protiv Lublina i vjerujem da ćemo doći do prvih bodova u gostima. Svaki bod je važan zbog činjenice da se prenosi u glavnu rundu, a pobjeda Đera na gostovanju Vardaru to najbolje potvrđuje. U glavnoj rundi nas čekaju Đer, Vardar i Midtjiland, tako da je prenošenje što većeg broja bodova, veći prioritet nego što je to bio slučaj prošle sezone. Za nas je svaki meč veoma značajan i u rezultatskom smilu i za uigravanje za nastavak sezone, pa vjerujem da ćemo u Lublinu biti na visini zadatka – kazao je trener Adžić.

Duel MKS Selgros Lublin – Budućnost na programu je u 18 sati. U drugom meču grupe D, takođe, u petak (19 sati) će igrati Savehof i Bukurešt.

Portal Analitika