Politika

MARKOVIĆ U RIMU: Italija snažno podržava crnogorske integracije

Republika Italija snažno podržava članstvo Crne Gore u NATO-u i Evropskoj uniji, zajednički su ocijenili predsjednici Odbora za spoljne poslove i politiku Evropske unije italijanskog Senata, Pjer Ferdinando Kazini i Vanino Kiki nakon sastanka sa potpredsjednikom Vlade Duškom Markovićem u italijanskom Senatu.
MARKOVIĆ U RIMU: Italija snažno podržava crnogorske integracije
Portal AnalitikaIzvor

“Izrazili smo zadovoljstvo zbog Crne Gore i pristupnog puta prema Evropskoj uniji i prema NATO-u. Smatramo da Italija taj put treba, bez odlaganja, da podrži i ona to i radi. Italijanski parlament je sa tim saglasan”, kazao je Kazini za TV Crne Gore.

Kiki je ocijenio da između Italije i Crne Gore postoji saglasnost i zajedničko mišljenje da Crna Gora treba da uđe u Evropsku uniju i u NATO.

“Dakle, mi u svemu podržavamo Crnu Goru”, kazao je Kiki.

Posjeta vicepremijera Markovića Senatu počela je sastankom sa delegacijom italijanskih senatora koju su predvodili Aldo Dibijađo i Stefano Kolina.

Tkom razgovora u Senatu, Marković i njegovi sagovornici izrazili su zadovoljstvo uspješnim završetkom pregovora sa italijanskom kompanijom A2A, pošto je Vlada, u formi novog ugovora o strateškom partnerstvu usvojila uslove saradnje sa tom kompanijom koja ostaje u Elektroprivredi Crne Gore.

rtcg.me

Portal Analitika