Abiznis

Stratex grupa nema veze s malverzacijama Polonskog

Stratex grupa, glavni investitor na rezidencijalnom komleksu vila Dukljanski vrtovi na Zavali, nema nikakve veze sa, kako su kazali njeni predstavnici, malverzacijama koje je ruski biznismen Sergej Polonski radio 2007. godine.
Stratex grupa nema veze s malverzacijama Polonskog
Portal AnalitikaIzvor

“Nemamo nikakve veze sa malverzacijama koje je Polonski radio 2007. godine, zadužujući svoju crnogorsku firmu u korist svoje off shore kompanije, što je predmet nepravosnazne presude”, kazali su predstavnici Stratex grupe.

Pravni zastupnici Polonskog, advokati Dragana Vojinović i Zoran Piperović, saopštili su danas da su dobili presudu crnogorskog Privrednog suda u kojoj se navodi da je Zavala invest u stečaju dužna ruskom biznismenu, koji je gazdovao tim kompleksom, i njegovoj firmi Lessiron commertial 11,5 miliona EUR po osnovu ugovora o zajmu iz 2007. godine.

Predstavnici Stratex grupe su kazali da tvrdnje iz saopštenja predstavljaju “jadno samoreklamerstvo” lokalnih advokata, koji od svog klijenta lažnim tvrdnjama prave navodnu žrtvu. Oni tvrde i da je Polonski zbog masovne prevare kupaca u zatvoru u Moskvi.

“Ponavljamo po ko zna koji put da je Mirax, kada je pobjegao iz Crne Gore 2009. godine, ostao dužan, između ostalih, i glavnom izvođaču Monterri, koja je bila prinuđena da u kompenzaciju uzme dio nezavrsenih apartmana”, navodi se u saopštenju predstavnika Stratex grupe dostavljenom agenciji Mina-business.

Oni su naveli da o tvrdnji da je Polonski od neke svoje firme kupio vilu, ne postoji ovjeren kupoprodajni ugovor, niti dokaz o uplati.

“Tako da se očigledno radi o lažnim tvrdnjama”, naveli su iz Stratex grupe.

Stratex grupa je, kako su poručili, apsolutno transparenta. Oni su pozvali sudove i druge organe koji procesuiraju “isfabrikovane predmete Polonskog” da što ažurnije postupaju kako bi se konačno završila sezona “lova u mutnom”.

Portal Analitika