Košarka

EUROKUP: Ubjedljiv poraz Budućnosti u Solunu!

Serija pobjeda košarkaša Budućnost Volija prekinuta je u Solunu - u okviru drugog kola grupe D Eurokupa, Podgoričani su poraženi od Arisa ubjedljivo 75:57 (25:12, 19:18, 18:15, 13:12) čime su prekinuli seriju od pet pobjeda (četiri u ABA ligi i jedna u Eurokupu). Sada su oba tima na polovičnom učinku, Budućnost je na startu bila bolja od Banvita, dok je Aris poražena od Trabzona.
EUROKUP: Ubjedljiv poraz Budućnosti u Solunu!
Portal AnalitikaIzvor

Meč je praktično odlučen u prvoj dionici koju je domaćin dobio sa 13 koševa razlike. U nastavku je Aris održavao prednost, ekipa Igora Jovovića nije uspjela da se primakne, da smanji ispod deset razlike, pa su Grci lako došli do trijumfa. Budućnost je imala jako slab procenat šuta za tri poena, samo četiri trojke od 23 pokušaja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Amerikanac Džeril Meknil sa 19, Okaro Vajt je postigao 15, dok je Džemil Hedžins ubacio 12 poena. U podgoričkom timu bolji od ostalih bili su Tadija Dragićević sa 16 i Aleks Marić sa 12 koševa.

Podgorički tim u narednom kolu, 28. oktobra, biće gost Trabzonspora. Novo teško gostovanje ''plave'' čeka u subotu kada gostuju Olimpiji u okviru 7. kola ABA lige.

arisbuduc2110arisstat21-10buducstat21-10

 

Portal Analitika