Društvo

Zbog smrti oca Muminović podnijela krivičnu prijavu protiv HAAB-a, Hete i CBCG-a

Ćerka pokojnog Esada Muminovića, Jasmina Muminović, podnijela je krivičnu prijavu zbog postojanja sumnje da su nadležni u Hypo Alpe Adria banci, Heta Asset Resolutionu i Centralnoj banci Crne Gore počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja i prevara na organizovani način, čime su njenog oca, kako kaže, naveli da počini samoubistvo.
Zbog smrti oca Muminović podnijela krivičnu prijavu protiv HAAB-a, Hete i CBCG-a
Portal AnalitikaIzvor

“Obavještavam javnost da sam, preko advokata Dragomira Miška Ćalasana, podnijela krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu, zbog postojanja sumnje da su nadležni u Hipo Alpe Adria banci, Heta Asset Resolutionu i Centralnoj banci Crne Gore počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja i prevara na organizovani način, čime su naveli moga oca Esada Muminovića na samoubistvo, 9. oktobra u kancelariji javnog izvršitelja Aleksandra Boškovića”, kazala je Jasmina Muminović u izjavi dostavljenoj CdM-u.

Ona je istakla da je u krivičnoj prijavi izrazila sumnju da su odgovorni rukovodioci Hypo Alpe Adria banke plasirali  štetan proizvod na crnogorsko tržište u vidu kredita takozvanih "švajcaraca" i na taj način zloupotrijebili službeni položaj i prevarili crnogorske građane, među njima i njenog pokojnog oca, da ga je Heta Asset Resolution, radeći suprotno zakonskim odredbama dovela u bezizlazan položaj, a da je, kako kaže, Centralna banka ne vršeće svoju zakonsku obavezu – kontrole rada banaka i drugih finansijskih organizacija. 

“Svi zajedno počinili su, kako osnovano sumnjam, krivično djelo zloupotreba službenog položaja na organiozovan način i prevaru. Time su naveli moga oca da izvši samoubistvo”, dodala je ona.

Prema njenim riječima cilj njenog poteza sigurno nije osveta, već ogorčenost i želja da se utvrdi stvarna istina, s obzirom na to da je sigurna da se njen otac nikada ne bi odlučio na ovaj potez, da nije osjetio veliku nepravdu sa svim elementima navedenih krivčnih djela.

“Nadam se i imam veliko povjerenje u nadležne organe da će otkrtiti šta se sve u ovom slučaju desilo i da će otkriti ono što mi odavno pretrpostavljamo. Više je indicija koje ukazuju da je neko namjerno doveo u očaj moga oca, jer sredina u kojoj je živio i njegovi prijatelji sigurno znaju koliko je čestit i pošten život imao i kakav je borac bio, i šta je sve trebalo da se dogodi da digne ruku na sebe. Nadam se da će istraga utvrditi ko je stajao iza tih pritisaka”, zaključila je Jasmina Muminović.

Portal Analitika