Crna hronika

BERANE: Krivična prijava zbog napada na gej mladića

Beranska policija je danas podnijela krivičnu prijavu protiv M.Đ.(26) iz tog grada, zbog sumnje da je fizički napao gej mladića.
BERANE: Krivična prijava zbog napada na gej mladića
Portal AnalitikaIzvor

"Osumnjičeni M.Đ. je idenifikovan kao lice koje je, kako se sumnja, 14. oktobra godine fizički napalo gej mladića koji je bio u društvu sa prijateljem. Sumnja se da je M.Đ. te večeri, oko 23sata i 40 minuta, u naselju Rudeška krivina u Beranama, gej mladiću zadao nekoliko udaraca otvorenom šakom u predjelu lica, nakon čega se udaljio", navodi se u saopštenju policije.

Oni su podsjetili da je prijavu o događaju, prvo putem telefona, a zatim i u pisanoj formi, primila policijska službenica zadužena za kontakt s LGBT zajednicom u Centru bezbjednosti Berane. Ona je, nakon toga, sačekala gej mladića i njegovog prijatelja u prostorijama CB.

"Od gej mladića je uzeta izjava u pisanoj formi, u kojoj je on nije navodio da je prilikom događaja gubio svijest, kao što je to prethodno bilo navedeno u medijima. Izjava u pisanoj formi je uzeta i od njegovog prijatelja", istakli su iz policije.

Osnovni državni tužilac u Beranama se danas izjasnio o kvalifikaciji događaja i naložio da mu se krivična prijava protiv M.Đ, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, podnese u redovnom postupku.

rtcg.me

Portal Analitika