Svijet

Žena ubila dvoje kineskih diplomata, pa se pozvala na imunitet

Dvoje kineskih diplomata je ubijeno, a jedan ranjen kada je jedna Kineskinja u njih pucala u restoranu u filipinskom gradu Sebu.
Žena ubila dvoje kineskih diplomata, pa se pozvala na imunitet
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ubijeni su zamjenik konzula i finansijski službenik kineskog konzulata u Sebuu, a generalni konzul Song Ronghua je ranjen, saopštila je policija.

Generalni konzul je prebačen u bolnicu i zasad nije poznato u kakvom je zdravstvenom stanju, javlja BBC.

Reuters prenosi da je žena-napadač uhapšena i zadržana zajedno sa svojim suprugom radi ispitivanja.

Bračni par se, međutim, poziva na diplomatski imunitet, potvrdio je glavni nadzornik policije Prudensio Banas.

"Mi i dalje pokušavamo da utvrdimo motiv za pucnjavu. Imamo osumnjičenu, Kineskinju, ali nam trebaju prevodioci radi ispitivanja o tome šta se zaista dogodilo", rekao je Banas, prenijela je agencija Reuters.

Portparol filipinske policije Vilben Major izjavio je da je policija zaplijenila poluautomatski pištolj marke "kolt 45" sa mjesta pucnjave.

Napad dogodio u vrijeme ručka, u 13:30 po lokalnom vremenu u popularnom restoranu "Lajthaus" gdje se služi filipinska hrana.

Menadžer restorana Stiven Džon Patero potvrdio je da se pucnjava dogodila u privatnoj sobi tog restorana koja se čuva za lokalne političare, a kelneri su naveli da su čuli galamu iz separea, prije pucnjave, navodi AFP.

Filipinsko ministarstvo spoljnih poslova i Kineska ambasada u Manili odbili su da komentarišu incident, s obrazloženjem da pokušavaju da prikupe više detalja.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika