Društvo

ŽPCG: Značajno bolje poslovanje u septembru ove godine od prošlogodišnjeg

U septembru ove godine u lokalnom saobraćaju broj prevezenih putnika veći je za 8 odsto. Takođe, realizovani prihodi veći su za 17 odsto u odnosu na septembar 2014. godine, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore.
ŽPCG: Značajno  bolje poslovanje u septembru ove godine od prošlogodišnjeg
Portal AnalitikaIzvor

- Do povećanja broja putnika i prihoda došlo je prevashodno zahvaljujući promotivnim cijenama u lokalnom saobraćaju i kvalitetnoj usluzi. Prosječno kašnjenje umanjeno je za 11 odsto u odnosu na septembar 2014. godine i iznosi 3.30 min/voz - navodi se u saopštenju.

Ukupan broj prevezenih putnika u lokalnom saobraćaju u septembru mjesecu iznosio je 102.941 putnika.

- Na relaciji Bar – Bijelo Polje – Bar prevezeno je 4.426 putnika, na relaciji Bar – Nikšić – Bar 2.187 putnika, na relaciji Podgorica – Nikšić – Podgorica 26.701 putnika, na relaciji Podgorica – Bar – Podgorica 55.507 putnika, dok je na relaciji Podgorica- Bijelo Polje – Podgorica prevezeno 14.120 putnika. S druge strane u međunarodnom prevozu je došlo do povećanja svih pokazatelja na kojima saobraća voz Bar – Beograd – Bar, a jedan voz do Novog Sada – Subotice i obratno. Boljim rezultatima u 2015. godini u odnosu na isti period 2014. godine doprinijelo je uspostavljanje redovnog putničkog saobraćaja na pruzi Bar-Beograd-Bar, kao i saobraćajem tri para vozova do 7. septembra - navodi se u saopštenju.

Tako su broj pokrenutih vozova i realizovani vozni km uvećani za 12 odsto, realizovani prilivi uvećani su za 65 odsto, dok su ukupni veći za 81 odsto u odnosu na septembar 2014. godine.

Prosječno kašnjenje po vozu uvećano je u odnosu na septembar 2014.godine i iznosi 23 minuta po vozu. Ova zakašnjenja su uglavnom na prugama ŽS.

Ukupan broj prevezenih putnika u ovom mjesecu u međunarodnom saobraćaju iznosi 20.000.

 

Portal Analitika