Kultura

Karadžić otvorio jubilarni XX Internacionalni TV festival u Baru

Poznati crnogorski cenarista Miodrag Karadžić, autor popularne "Đekne" i jedne od najboljih i najčitanijih drama 80-tih godina prošlog vijeka, "Jesi li došao da me vidiš?", sinoć je zvanično otvorio jubilarni 20. Internacionalni TV festival u Baru.
Karadžić otvorio jubilarni XX Internacionalni TV festival u Baru
Portal AnalitikaIzvor

U barskom Domu kulture, koji nije slučajno odabran za čin otvaranja, jer se tu prije tačno 20 godina desilo i prvo izdanje Festivala, pred brojnom publikom, gostima, članovima žirija, autorima, selektorima i mještanima Bara održan je prigodan program u kojem je stavljen akcenat na početke Festivala, njegove osnivače, do današnjih dana.

2110otvaranje1Publiku su pozdravili i idejni tvorac Festivala Pero Radović, nekadašnji predsjednik Opštine Bar Zarija Lekić, aktuelni predsjednik iste Opštine dr Zoran Srzentić, kao i Dragica Milić ispred Ministarstva kulture. U programu su učestvovali orkestar Nonet, sopran Marina Cuca Franović, ali i glumac Danilo Čelebić, koji je govorio fragmente iz drame "Ja, Nikola Prvi" koju je po tekstu Obrada Nenezića režirao Draško Đurović.

Festival traje do 24.oktobra, a program se odvija na tri lokacije. Veći dio biće organizovan u Dvorcu kralja Nikole i u Hotelu "Sea Fort" u Sutomoru, a takmičarski programi Festivala biće prikazani u projekcionoj sali u Hotelu "Sidro".

2110otvaranje2
Portal Analitika