Politika

Cdu: Riješiti problem taksi prevoza u Budvi

Crnogorska demokratska unija izražava zabrinutost zbog situacije u budvanskom auto-taksi prevozu. Neophodno je hitno sređivanje stanja u ovoj djelatnosti, na koje se ne smije čekati do početka nove turističke sezone, izjavio je član predsjedništva OO Cdu Budva Vladimir Kalezić.
Cdu: Riješiti problem taksi prevoza u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

“Saobraćajni kolaps u toku ljetnjih mjeseci uzrokovan je velikim brojem taksi vozila, čija cifra dostiže i do 600, a za koje je Opština Budva predvidjela 180 parking mjesta.

S obzirom na to da Opština nije uspjela da u praksi primijeni Odluku o organizaciji i načinu obavljanja taksi prevoza, Cdu predlaže donošenje nove, u koju bi se unijele mjere predviđene Sanacionim programom Cdu Budva.  U cilju što efikasnijeg regulisanja stanja na terenu Cdu smatra da zabranom izdavanja novih licenci treba održati postojeći broj taksi vozila. Nužno je adekvatno odrediti taksi stajališta, smanjiti njihovu cijenu zakupa i sankcionisati parkiranje putničkih vozila.  Takođe, potrebno je pojačati kontrolu rada taksi udruženja, te i na taj način spriječiti procvat nelegalnog taksi prevoza”, istakao je Kalezić u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.  

Sugeriše da za preduzetnike koji nijesu na vrijeme izmirili svoje poreske obaveze treba obezbijediti poseban program naplate, što bi za posljedicu imalo i veći  priliv sredstava u budžet Opštine.

“Mjere iz sanacionog programa nemaju za cilj smanjenje obima prava bilo kog subjekta, niti ugrožavanje njihove egzistencije, već namjeru da se problemi, koji narušavaju imidž Budve kao turističke destinacije, dugoročno riješe”, zaključio je Kalezić.

Portal Analitika