Društvo

Nagrada Mirku Boškoviću za emisiju "Mehanizam"

Nagradu Građanske alijanse za najbolji objavljeni medijski prilog ili aktivnost organizacija civilnog društva, koji su dali svojevrstan/vidljiv doprinos u oblasti vladavine prava u Crnoj Gori, dobio je Mirko Bošković, istraživački novinar zaposlen u RTCG.
Nagrada Mirku Boškoviću za emisiju "Mehanizam"
Portal AnalitikaIzvor

Na konkursu je prijavljeno sedam priloga i aktivnosti koje su ispunile uslove konkursa.

"Komisija u sastavu Branislav Radulović, profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta Mediteran i potpredsjednik Udruženja pravnika, Olivera Komar, profesorica na Fakultetu političkih nauka i Zoran Vujičić, koordinator programa vladavine prava u Građanskoj alijansi, donijela je odluku da nagradu za ovaj konkurs dobije gdin Mirko Bošković, istraživački novinar, zaposlen u RTCG. Bošković je konkurisao serijalom "Obećana zemlja", emisije "Mehanizam", koji je emitovan u period od 10. do 31. marta 2015", saopšteno je iz GA.

Pobjednik konkursa biće nagrađen učešćem na Svjetskom Forumu Demokratije koji će se od 17. do 21. novembra održati u Strazburu u organizaciji Savjeta Evrope.

U GA su pozvali sve novinare u Crnoj Gori da ulože dodatni napor u promociji vladavine prava, kao ključnog izazova sa kojim se naše društvo trenutno susrijeće.

Portal Analitika