Društvo

Marko Vujović svjedok saradnik

Viši sud u Podgorici prihvatio je predlog Specijalnog državnog tužilaštva da se Marku Vujoviću dodijeli status svjedoka saradnika u postupku koji Specijalno državno tužilaštvo vodi protiv okrivljenog Lazara Rađenovića i drugih zbog krivičnih djela - zloupotreba službenog položaja i zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, koja su izvršena na organizovan način,
Marko Vujović svjedok saradnik
Portal AnalitikaIzvor

Vujović, koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja, nije bio dostupan nadležnim organima, a Tužilaštvu se sam javio prekjuče.

“Vujović je jedno od tri lica za čije je lišavanje slobode Specijalno državno tužilaštvo izdalo nalog 14. oktobra.  Tom prilikom slobode je lišen S.D. za kog se osnovano sumnja da je izvršio krivično djelo - zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja. Dva lica, za čije je lišavanje slobode takođe izdat nalog, nisu bila dostupna. Osim Vujovića koji se sam javio Tužilaštvu, nije bio dostupan ni Miloš Marović za kog se osnovano sumnja da je izvršio krivično djelo - zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja”, navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva su kazali da je Marović opravdao svoje odsustvo i Specijalno državno tužilaštvo uredno obavijestio o razlozima zbog kojih je nedostupan.

Portal Analitika