Košarka

Kvinsi Miler stiže u Zvezdu

Američki košarkaš Kvinsi Miler pojačaće redove Crvene zvezde, potvrdili su klub i njegov menadžer Miodrag Ražnatović.
Kvinsi Miler stiže u Zvezdu
Portal AnalitikaIzvor

‘Crveno-bijeli’ su desetkovani na pozicijama krila i krilnog centra poslije povreda Marka Tejića, Nemanje Dangubića i Luke Mitrovića, a u Mileru je očigledno nađeno rješenje.

“Nije Gerd iz 1974, nije Diter iz 1975, a NBA mu je dosadio, pa za koji dan počinje da živi u Beogradu i prvo će posjetiti Kalemegdan”, napisao je Ražnatović, koji je posljednjih mjeseci postao poznat po svojim zagonetkama kojima je najavljivao velike transfere. 

Miler ima 22 godine, visok je 206 centimetara i težak 95 kilograma, a kao 38. pika na draftu 2012. godine izabrali su ga Denver Nagetsi. Studirao je na Bejloru, u NBA ligi je debitovao za Nagetse, ali je tokom svoje prve sezone igrao za tim u Razvojnoj ligi – Ajova Enerdži. Od početka ove godine je igrao za Sakramento Kingse i Detroit Pistonse, kao i dva tima u Razvojnoj ligi – Rino Bighornse i Grand Repids Drajv. Prošle sezone je izborio i titulu najkorisnijeg igrača 'Ol star' utakmice Razvojne lige. 

Za Kingse je odigrao ukupno šest utakmica i za deset minuta po utakmici je imao prosjek od 2,8 poena i 2 skoka. U redovima Pistonsa je upisao četiri nastupa i prosjek od 5 poena i 2 skoka za 14,5 minuta po utakmici.

(B92)

Portal Analitika