Politika

PAŽIN: Nema ostavke premijera, Vlada legitimna

Đukanović neće podnijeti ostavku, Vlada je legitimna, institucije će odgovoriti na bilo kakav pokušaj destabilizacije i rušenja ustavnog poretka, saopštio je ministar pravde Zoran Pažin, u emisiji „Okvir“, odgovarajući na poruku funkcionera Demokratskog fronta Milana Kneževića da će u subotu na protestima biti sve gotovo.
PAŽIN: Nema ostavke premijera, Vlada legitimna
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Mi ćemo da izvršimo mirni, demokratski pritisak, kao što smo to radili 21 dan“, kazao je Knežević i dodao da nemaju namjeru da „dolaze sa ulice“.

„Ako mislite da ćete svoje „mirne demonstracije“ moći da pravdate razbijenim glavama građana i policajaca, koji su takođe nečija braća, nečiji očevi i kumovi, onda se, vjerujte, varate“, odgovorio je Kneževiću ministar pravde Zoran Pažin.

„Nema te države koja bi dozvolila da na taj način vi uvodite demokratiju, nema te države koja ne bi reagovala mnogo oštrije nego što je to uradila crnogorska policija. Ja cijenim da je upravo jedna takva, suzdržana reakcija policije, naš zajednički kapital“, kazao je Pažin.

On je predstavnike Demokratskog fronta pozvao da, u institucijama sistema, razvijajući kulturu političkog dijaloga, ostvare svoje političke ciljeve.

„Ja se nadam da je tačno ovo što vi kažete, da će nastavak protesta biti miran, iako je jednim dobrim dijelom on bio nasilnički“, kazao je ministar pravde.

RTCG

Portal Analitika