Svijet

VIDEO: Objavljeni snimci ruske akcije u Siriji

Ekipa ratnih izvještača i snimatelja je na području Sirije zabilježila do sada neobjavljene snimke manevara ruske vojske.
VIDEO: Objavljeni snimci ruske akcije u Siriji
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Bespilotna letjelica je kamerom visoke rezolucije snimala akcije ruske vojske u Siriji i udare na neke od glavnih centara Islamske države.

Snimak je objavljen na "Jutjub" kanalu Aleksandra Pušina, koji čini dio ekipe ruskih ratnih izvještača koji svoje snimke i fotografije sa kriznih područja objavljuju na sajtu "Russian works".

Prošlo je više od tri nedjelje otkako se ruska vojska aktivno uključila u borbu protiv Islamske države u Siriji. Do sada je izvedeno više od stotinu vazdušnih napada u kojima je uništen veliki broj meta.

Akcija koju je odobrio predsednik Rusije Vladimir Putin naišla je na odobravanje i podršku, ali isto tako i na salve kritika.

Dok jedan dio sirijskog stanovništva sa oduševljenjem pozdravlja uništavanje položaja Islamske države, zapadne države na čelu sa SAD optužuju Ruse da pod paravanom borbe protiv džihadista žele da sa lica zemlje zbrišu pobunjeničke snage koje bi da svrgnu predsjednika Bašara al-Asada.

Ruska bombardovanja pogodila su više provincija širom zemlje, uključujući uporišta Islamske države u provinciji Raka. Na meti su takođe i područja oko ruskih baza u Latakiji i Tartusu.

Blic.rs

Portal Analitika