Politika

TANOK: Protesti DF-a štete crnogorskim integracijama

Protesti Demokratskog fronta štete evropskim i evroatlantskim procesima Crne Gore koja je lider u regionu, kazao je za Dnevnik TVCG, izvjestilac za Crnu Goru u Evropskom parlamentu Čarls Tanok. Protesti dijela opozicije, osim zahtjeva za ostavkom premijera Mila Đukanovića, imaju i snažnu anti-NATO pozadinu, kazao je Tanok.
TANOK: Protesti DF-a štete crnogorskim integracijama
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Crna Gora je lider u regionu kada je riječ o prostupanju Evropskoj uniji i na korak je od pozivnice za članstvo u NATO. To jasno pokazuje snažnu opredijeljenost Crne Gore i njene Vlade da sarađuje sa zapadnim partnerima“, ocijenio je Tanok.

Protesti koje prethodnih sedmica organizuje Demokratski front samo štete pokrenutim procesima, kaže Tanok.

„Iako dio opozicije traži ostavku premijera Mila Đukanovića, oni u stvari imaju snažnu anto - NATO dimenziju. Crnogorski parlament izglasao je Rezoluciju o NATO integracijama, verćina poslanika podržala je namjeru Crne Gore da se učlani u NATO. Takođe, sudeći po istraživanjnima, raste podrška za članstvo u Alijansi. Uvjeren sam da bi opozicija trebalo da djeluje u parlamentu, a ne van njega“, kazao je izvjestilac za Crnu Goru u Evropskom parlamerntu.

Tanok je pozdravio i činjenicu da je Odbor za bezbjednost pokrenuo razgovore o navodnoj prekomjernoj upotrebi sile od strane policije.

„I zato, ne treba unaprijed donositi bilo kakve zaključke“, kazao je Tanok.

RTCG 

Portal Analitika