Politika

DPS: Medojevića u Briselu slušala dva novinara

Kao i svaki „diplomatski“ izlet Nebojše Medojevića, i njegova današnja pompezno najavljivana konferencija za novinare u Briselu prošla je jednako slavno posjeta Vašingtonu prije nekoliko godina, saopšteno je Portalu Analitika iz Demokratske partije socijalista Crne Gore.
DPS: Medojevića u Briselu slušala dva novinara
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Zainteresovanost inostranih medija za Medojevićeve stavove je tačno izmjerena brojem novinara koji su imali strljenja i vremena da danas slušaju njegove izmišljotine - govorio je pred dvojicom novinara i jednim kamermanom. S obzirom na to da je njemu i protestima DF-a danas precizno odmjeren nivo važnosti u međunarodnoj javnosti, jasno je da im je „Kurir“ sasvim dovoljna mjera za širenje laži i dezinformacija - saopštili su iz DPS-a.

Oni dalje dodaju da „kada se ova družina oglasi, i političkom laiku je jasno sa koje strane duva vjetar“.

- I dok se čelnici DF-a ponovo upinju da objasne kako iza njih „ne stoji ni Srbija, ni Rusija, ni SPC“, mada je i njihov lider Andrija Mandić priznao da je riječ o anti NATO protestima, istovremeno im stiže podrška od ogoljenih srpskih nacionalšovinista oličenih u Vojsilavu Šešelju, „Dverima“, Đorđu Vukadinoviću, Borisu Malagurskom, dok ih uobičajeno iz sjenke bodri već proslavljeni Mlađan Đorđević sa svojom ekipom. A kada se ova družina oglasi, i političkom laiku je jasno sa koje strane duva vjetar - kazali su iz DPS-a i zaključili:

- Uzalud je bilo sklanjanje sa protesta srpskih zastava i parola „Kosovo se mora braniti svim sredstvima“, ovi protesti će ostati upamćeni kao loš pokušaj destabilizacije države i sprječavanja dobijanja pozivnice za NATO, dirigovan iz centara van Crne Gore. Ni uz takvu svesrdnu finansijsku, političku, medijsku i svaku drugu podršku sa strane, DF ne uspijeva ni da se primakne zacrtanom cilju. Svoju političku propast će možda shvatiti tek kada se nađu licem u lice sa crnogorskim građanima, već na narednim izborima.

Portal Analitika