Region

Šarićevom saradniku 11 godina zatvora

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na 11 godina zatvora Mihajla Đokovića (36) zbog optužbi da je kao pripadnik agrentinske grupe Darka Šarića 2009. godine prokrijumčario najmanje 1,825 tona kokaina iz Agrentine u Zapadnu Evropu.
Šarićevom saradniku 11 godina zatvora
Portal AnalitikaIzvor

Istom odlukom sud mu je zamijenio pritvor, u kom je bio od izručenja iz Italije u maju, za kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Ukoliko bude prekršio zabranu napuštanja stana, sud će mu ponovo odrediti pritvor, naveo je sudija Siniša Petrović.

Đokoviću se sudilo odvojeno od Šarićeve grupe koja je ljetos prvostepeno osuđena, jer je u maju ekstradiran iz Italije u kojoj se prvobitno vodio postupak protiv njega, takođe zbog šverca kokaina.

Na današnju presudu Tužilaštvo za organizovani kriminal i Đoković imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, prenose beogradski mediji.

Đoković je osuđen zbog udruživanja u organziovanu kriminalnu grupu sa ostalim pripadnicima Šarićeve grupe 2006. radi radi vršenja krivičnih djela i preprodaje kokaina, kao i zbog krijumčarenja 1.825 tona kokaine iz Argentine i Brazila.

Pripadnici grupe su prema presudi, drogu švercovali do Italije tamo je skadištili pa dalje distribuirali.

Cela optužnica protiv više od 20 pripadnika Šarićeve grupe odnosi se na krijumčarenje ukupno 5.7 tona droge, pored Agrentine i iz Brazila i Urugvaja.

Specijalni sud je 13. jula Darka Šarića prvostepeno osudio na 20 godina zatvora kao organizatora šverca ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, dok su ostali pripadnici njegove grupe dobili od 12 do 20 godina zatvora.

Svjedoci saradnici su dobili po pet, osam i 10 mjeseci zatvora.

MINA

Portal Analitika