Politika

DANILOVIĆ: Nećete nas svrstavati u kolone kao proruse i natovce

Funkcioner Demosa Goran Danilović kazao je da nećemo zvati Ruse da nas brane jer nas ima dovoljno" kao i da "Crna Gora neće biti Sirija. Danilović je, komentarišući nedavne izjave potpredsjednika Vlade Duška Markovića i bivšeg šefa ANB-a Bora Vučinića kazao da u Crnoj Gori nikad više neće biti Golog Otoka i da "nas nećete hapsiti kao proruse i natovce i svrstavati sve u dvjje kolone"
DANILOVIĆ: Nećete nas svrstavati u kolone kao proruse i natovce
Portal AnalitikaIzvor

- Kada stari bezbjednosni aparat počne da se oglašava u odredjenim trenucima pošten svijet podidje jeza. I potpredsjednik Vlade Marković, dugogodišnji šef ANB, i bivši sef te iste ANB Vučinić - samo trenutno bez zvanične političke funkcije, šalju od juče neke uznemirujuće poruke i molbe. Ovaj drugi, ni manje ni više nego NATO-u, i to da se oglasi i umiješa jer Crna Gora je skoro pa član, kako kaže - napisao je Danilović na svom Facebook profilu.

On se zapitao  "povodom čega bi NATO morao da se oglasi".

- Dakle, ne Amerika, ne Francuska, Njemačka...nego NATO!? Čega se uplašio Vučinić i šta to zna što drugi ne znaju? Misli li da bi sve nas koji smo protiv NATO-a, Alijansa trebalo da uhapsi? Da se napravi još jedan proruski Goli Otok? Vučinić i Marković, ipak, naivno ali i užasno opasno spremaju teren da se svi koji nisu njihovi, koji ne vole Vodju, unaprijed proglase za saradnike Baćuški - plaćenike kojima je priča o slobodi izgovor za rusku platu - navodi Danilović uz poruku da "će to ići gospodo bezbjednjaci! Vrlo teško!".

- Jedno je jasno medjutim. DPS, javna i tajna struktura, u NATO-u vidi potencijal za hapšenje po Crnoj Gori. NATO, dakle, nije odbrambeni savez, nego militantna partijska policija? Reklo bi se da Vučinić hoće da globalni nesporazum NATO - Rusija, iz Sirije i Ukrajine preseli u Crnu Goru? Gospoda obavještajci su malo podcijenili onaj ćutljivi dio Crne Gore, a iz ćutanja se najače prolomi huuuk - nabodi Danilović i poručuje:

-  Samo jedno znam, pa makar sve drugo samo slutio: Nikad više Goli Otok! Nećete nas hapsiti kao proruse i natovce i svrstavati sve u dvjje kolone! Nikad više! Ima nas dovoljno koji nećemo zvati Ruse da nas brane, voljeli ih ili ne. Crna Gora neće biti Sirija, gospodo obavještajci - poručio je Danilović.

Portal Analitika